Emoció i llàgrimes pel tancament de l'escola Vilamagore

Durant tot el cap de setmana més de 150 adults i alumnes de totes les edats han fet cap al centre educatiu

Redacció
25 de març del 2013
Una pancarta al·lusiva al tancament Foto: Àgora Vilamajor

Els alumnes de 6è de l'escola Vilamagore de Sant Pere de Vilamajor que aquest cap de setmana han protagonitzat una tancada de 24 hores en protesta contra l'eliminació anunciada per Ensenyament de l'única línia de P-3, que comportarà que progressivament el centre educatiu baixmontsenyenc s'acabi reconvertint en un institut, han elaborat un video carregat d'emoció i llàgrimes.

Durant tot el cap de setmana han passat pel centre més de 150 adults i alumnes de tots els cursos reivindicant la continuïtat d'aquesta escola i la defensa del seu projecte singular basat en la vivenciació, manipulació, experimentació com a base de l’aprenentatge.

En el decurs de la tancada, iniciada divendres a dos quarts de cinc de la tarda i fins dissabte a la mateixa hora, en la quals els alumnes van ser els autèntics protagonistes es van organitzar un seguit d'activitats com la posada en comú dels sentiments que tenen alumnes i pares per la decisió d'Ensenyament. En el video, un dels pares que hi intervé no dubte en afirmar que "ens heu donat una llicó i seguiu sent com sou". Un dels alumnes diu "aquest ensenyament és el millor que hi ha", abans d'esclatar a plorar.

Com explicàvem en l'edició de divendres, el curs vinent ja no hi haurà classes de P-3 i els espais buits seran ocupats per una classe de batxillerat. L'escola, de només una línia, té actualment uns 150 alumnes que cursen des de P-3 fins a sisè de Primària. Els pares demanen que el centre no tanqui i consideren que poden conviure amb els alumnes de secundària ampliant l'edifici, segons ha explicat Laura Arsequell, presidenta de Vilamagore Endavant.

El gimnàs de l'escola reconvertit en dormitori per una nit Foto: Àgora Vilamajor