Sant Celoni mobilitzarà els pisos buits propietat de les entitats financeres

L'objectiu és incentivar la seva incorporació al mercat de lloguer social

Redacció
23 de març del 2013
Sessió plenària a l'Ajuntament de Sant Celoni
Sessió plenària a l'Ajuntament de Sant Celoni | Jordi Purtí
Sessió plenària a l'Ajuntament de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

En el marc de garantir el dret a l’habitatge, l’Ajuntament de Sant Celoni gravarà els pisos buits propietat de les entitats financeres per incentivar la seva incorporació al mercat de lloguer social. Es calcula que a Sant Celoni com a mínim hi ha una trentena d’habitatges d’entitats financeres buits.
 
Aquesta mesura s’inclou en el Pla per a la mobilització dels habitatges buits de Sant Celoni i de la Batllòria, aprovat ahir per unanimitat del Ple municipal. El Pla té per objectiu la mobilització dels habitatges desocupats, estableix un procediment i determina un programa d’inspeccions anual per a 2013 per a qualificar un habitatge desocupat permanentment sense causa justificada com a habitatge buit.
 
El Pla desenvolupa les actuacions preventives, de foment  i d’assistència per a la incorporació al mercat de lloguer d’aquests habitatges buits (establiment de garanties per als propietaris com l’avalloguer, subvencions per a rehabilitació...), esbossa un marc de col·laboració específic amb les entitats financeres que disposin d’habitatges buits en el municipi i preveu  la incoació d’expedients sancionadors.
 
El Pla Local d’Habitatge 2012-2017 dóna rellevància a la problemàtica dels pisos desocupats i fa una anàlisi de l’habitatge buit dins del parc existent al municipi que s’estima en uns 382 habitatges. La condició d’habitatge desocupat amb caràcter permanent ve determinat pel Reglament aprovat per acord del Ple de 23 d’octubre de 2008.