David Carabén, The Pinker Tones i Joan Dausà, a L’Hora del Pati'13

La tercera edició del festival se celebrarà els dies 3 i 4 de maig a diversos espais de Breda. Isaac Ulam, i la tornada als escenaris de les cançons de “Jaque al Rey” 20 anys després, en completen el cartell.

Redacció
22 de març del 2013
Presentació del cartell de L'Hora del Pati 2013
Presentació del cartell de L'Hora del Pati 2013 | Franc Lluís
Presentació del cartell de L'Hora del Pati 2013 Foto: Franc Lluís

Els dies 3 i 4 de maig Breda s’omplirà de bona música. La tercera edició de L’Hora del Pati ja és a punt, i amb un cartell ple de bones propostes: David Carabén, el líder de Mishima, serà a l’espai d’Els Forns per oferir un repertori inèdit i exclusiu. Hi ha moltes oportunitats per veure’l acompanyat amb la seva banda, però no és gens usual gaudir-lo en la intimitat de la seva veu i la seva  guitarra acústica. Interpretarà algunes de les cançons del seu conegut repertori amb Mishima, sempre amb un aire diferent, i també d’altres composicions d’autors que tracten de temes que no són l’amor. I és que, en la seva recerca per crear l’ Amor feliç , David Carabén va fer un exhaustiu treball de camp que el va dur a buscar i rebuscar en el procés de creació, tant si aquest prové del cor com si no. Ara vol aprofitar l’oportunitat de plantar-se sol dalt d’un escenari per homenatjar alguns d’aquests temes.
 
El dissabte 4 l’acompanyaran Isaac Ulam i Joan Dausà. D’en Joan Dausà gairebé ja no cal dir-ne res. Amb un primer disc que està superant totes les expectatives, ha aconseguit penjar el cartell d’“entrades exhaurides” a sales tan imponents com per exemple l’Apolo de Barcelona. A Breda repassarà en solitari les cançons del seu primer disc, Jo mai mai . Pop d’autor que ha d’omplir l’espai d’Els Forns d’emotivitat, en el que representa una oportunitat gairebé única de veure’l sense banda, defensant els temes en solitari. Qui encara no s’hagi escoltat les cançons del   Murtra de l’Isaac Ulam quedarà de ben segur fascinat amb les cançons d’aquest músic blanenc. Una proposta a mig camí entre el folk i el pop, amb sonoritats que per una vegada a la vida sí que mereixen el gastat adjectiu de mediterrànies.
 
Concerts gratuïts al Pati de les Acàcies i a La Bassa
Com ja va passar en l’edició del 2012, L’Hora del Pati tornarà a programar concerts gratuïts, oberts al públic, a diversos espais de la vila. El dissabte 4 de maig, abans dels concerts d’Els Forns, The Pinker Tones portaran a l’escenari del Pati de les Acàcies el seu darrer treball, Rolf&Flor . Un repertori de cançons que acompanyen el llibre infantil homònim que acaben de publicar ells mateixos, i que deriva en un espectacle màgic, rodó i familiar.
 
El divendres 3 de maig, al bar La Bassa, hi haurà un concert molt especial en el que suposarà la tornada als escenaris de les cançons de “Jaque al Rey” 20 anys després de la seva dissolució. Pere Vigatà repassarà en format acústic el llegat musical d’un grup format a Breda a finals de la dècada dels 80, i que va aconseguir vendre més de tres mil còpies del seu únic disc editat. A més, va compartir escenari i cartell amb alguns dels grups mítics de l’anomenat rock català, com ara Sangtraït, Els Pets o Sopa de Cabra. Ideal pels més nostàlgics, que encara siguin capaços de localitzar en la seva memòria musical les melodies de “Per culpa dels teus ulls”, “Ecología” o “Calma total”.
 
Música, entorn i patrimoni
Des de ja fa un parell d’anys Breda es converteix, per un cap de setmana, en la capital de la música feta a casa nostra. I és que la vila de la falda del Montseny acull L’Hora del Pati. Petit festival de música de Breda. Havent acollit artistes com Sanjosex, Joan Colomo, La Iaia, Inspira, Maria Coma, Bremen o La Orchestra Fireluche, entre d’altres, la cita representa ja un punt de trobada entre tots els que volen gaudir d’una proposta de qualitat en un entorn privilegiat.
 
Però L’Hora del Pati no és només música. També és territori, entorn i patrimoni. Per això l’emplaçament dels concerts és un altre dels punts forts del festival. L’escenari principal és a Els Forns. Uns antics forns de ceràmica que van ser restaurats dins d'un espai que s'ha convertit en centre cultural de Breda. Un espai amb capacitat per poc més de 100 persones. Un escenari per privilegiats. La resta d’emplaçament són també racons mítics de Breda, com per exemple el més que centenari Pati de les Acàcies.