Es presenta a Hostalric un llibre sobre el vescomptat de Cabrera

El llibre, d’Alejandro Martínez Giralt, és el treball guanyador de la cinquena Beca de Recerca La Selva, que convoquen el Consell Comarcal i el Centre d’Estudis Selvatans

Redacció
21 de març del 2013
Portada del llibre dels gegants d'Arbúcies
Portada del llibre dels gegants d'Arbúcies | Estudis Selvatans
Portada del llibre Foto: Estudis Selvatans

Aquest divendres 22 de març a les 7 de la tarda es presentarà a la sala de plens de l'Ajuntament d'Hostalric el llibre "El poder feudal, els seus agents i el territori. El vescomptat de Cabrera (1199-1423)" d'Alejandro Martínez Giralt. El llibre és el treball guanyador de la cinquena Beca de Recerca de La Selva, que convoquen el Consell Comarcal i el Centre d'Estudis Selvatans. La presentació anirà a càrrec del doctor Pere Orti, professor d'Història Medieval de la UdG i autor del pròleg del llibre.

En el llibre es destaca que la capital econòmica i administrativa del vescomtat de Cabrera va ser Hostalric i ocupava les dues terceres parts de l’actual comarca de la Selva, l’Alt Maresme, l’extrem est del Vallès Oriental i Collsacabra, a Osona. La publicació està considerada molt ben considerada pels entesos en la matèria perquè constitueix la primera recerca que aplega en un volum l’explicació de que era i com es va formar una de les grans jurisdiccions feudals catalana.

Al llarg de les pàgines del llibre es fa un passeig històric del pas dels vescomptes i el límits de la intervenció personal, els agents dels vescomptes de Cabrera i el modelatge i gestió del territori.