La CUP fa millorar les condicions de les dones de la neteja de Sant Celoni

Les empreses que optin a la gestió del servei hauran d'augmentar el sou de les treballadores en 1.400 euros anuals, a més d'altres condicions socials

Redacció
18 de març del 2013
La CUP vol municipalitzar el servei de neteja de Sant Celoni
La CUP vol municipalitzar el servei de neteja de Sant Celoni | Jordi Purtí
La CUP vol municipalitzar el servei de neteja de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

La CUP de Sant Celoni anuncia que gràcies a la pressió feta en la darrera Junta de Govern de l'Ajuntament de Sant Celoni ha aconseguit introduir en el plec de clàusules del concurs per a la gestió del servei de neteja d'edificis municipals un augment salarial de 1.400 euros anuals per cada treballadora en jornada completa, a banda de les clàusules socials que prioritzin el concurs de les cooperatives. Malgrat aquesta petita victòria, la CUP diu que seguirà pressionant per aconseguir la municipalització del servei.

Com és sabut, la CUP aposta per la municipalització del servei de la neteja d’edificis municipals perqauè considera que d'aquesta manera "aconseguiríem dignificar una vintena de llocs de treball, un 30% d’increment salarial però sobretot equiparar la feina d’homes i dones". En aquest sentit, asseguren que es podria aconseguir sense gastar ni un euro de més, ja que el 30% d’augment salarial aniria a compte del benefici industrial i de l’IVA que no caldria pagar.

Aquest pas important, com s'assenyala des de la Candidatura d'Unitat Popular, arriba després arran de reflexionar davant la necessitat de dignificar aquelles feines que històricament han estat fetes per dones i que per aquest motiu gaudeixen d’un estatus molt inferior. En aquesta línia assenyalen exemples que es donen a l’Ajuntament de Sant Celoni "mentre que per un costat tenim brigades municipals d’obres i jardineria, llocs de feina amb sous dignes, per una altra banda tenim externalitzats els serveis de neteja d’edificis municipals i d’atenció domiciliària". L’externalització vol dir diverses coses, entre elles la precarietat laboral contraposada al benefici industrial, conclou la CUP.