Palau instal·la tres minideixalleries de petits residus especials

Aquest nou servei permet apropar la deixalleria al ciutadà, ja que facilita la recollida selectiva d’aquests residus i lliurar-los, per separat, a gestors autoritzats per l’Agència de Residus de Catalunya

per NacióBaixMontseny, 14 de març de 2013 a les 15:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Avui s'han instal·lat a Palau tres minideixalleries urbanes de petits residus especials d’ús domèstic. Les minideixalleries permetran recollir de forma selectiva piles, bateries de mòbils, residus d’aparells elèctrics i electrònics, CD’s-DVD’s, cartutxos d’impressora i bombetes de baix consum. S'han ubicat a la plaça Major, a la plaça Sant Elies i al Camí Vell de Sant Celoni.

Un dels aspectes a destacar és que les bústies són intercanviables, fet que permet l’intercanvi o ampliació dels residus a recollir sempre i quan aquests siguin reutilitzables o reciclables. Aquest nou servei permet apropar la deixalleria al ciutadà, ja que facilita la recollida selectiva d’aquests residus i lliurar-los, per separat, a gestors autoritzats per l’Agència de Residus de Catalunya. Tot això, possibilita el seu reciclatge i la recuperació de components que poden ser tòxics, com és el cas de les piles, de les bateries de mòbils o dels CD’s.

La instal·lació d’aquests punts de reciclatge ha estat possible gràcies al conveni que l’Ajuntament ha signat amb l’empresa Blipvert SL, que assumeix el cost de la instal·lació. L’empresa també s’encarrega gratuïtament del servei de neteja, la recollida dels residus i el seu transport a reciclatge.

 

Participació