El xalet de Fontmartina del Parc Natural del Montseny serà un alberg de suport a la recerca

La Diputació de Barcelona ha iniciat les obres de rehabilitació i adequació del xalet situat a la Costa del Montseny

Redacció
13 de març del 2013
El xalet de la Fontmartina
El xalet de la Fontmartina | Diputació de Barcelona
El xalet de la Fontmartina Foto: Diputació de Barcelona

Les obres de rehabilitació, que tindran una durada d'uns sis mesos, estan cofinançades, en dues terceres parts, pel Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, en el marc del conveni de col·laboració per al desenvolupament sostenible a la Reserva de la Biosfera del Montseny, segons que ha informat la Diputació de Barcelona. L'antic xalet de Fontmartina va ser construït pel Patronat del Montseny als anys 60 i va allotjar durant 30 anys, fins al 2009, les dependències administratives del parc, que es van traslladar llavors a la Masia Mariona, a Mosqueroles.

Els treballs permetran condicionar les antigues oficines del Parc Natural com a alberg. S'adequaran alguns dels antics despatxos com a habitacions i es faran lavabos amb dutxes per als investigadors i estudiants que hi facin estades. També es revisarà la teulada i els tancaments exteriors per millorar l'eficiència energètica. Així mateix, s'hi instal·larà una caldera de biomassa per fer funcionar la calefacció i l'aigua calenta.
Fontmartina permetrà allotjar investigadors, persones del món de la universitat o d'ONG que fan recerques i estudis vinculats amb el Montseny o bé duen a terme activitats de divulgació científica. També servirà com a allotjament per a les persones que participen als cursos que es fan des del parc.