La recollida d'escombraries porta a porta arriba a Alfou

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor implantarà el sistema a aquesta urbanització a partir l'1 d'abril

Redacció
06 de març del 2013
Urbanització Sant Julià d'Alfou
Urbanització Sant Julià d'Alfou | Aj. Sant Antoni de Vilamajor
Urbanització Sant Julià d'Alfou Foto: Aj. Sant Antoni de Vilamajor

A partir del dia 1 d’abril, s’implantarà a Sant Julià d’Alfou la recollida de la fracció orgànica i la resta de residus amb la modalitat porta a porta, tal com ja està funcionant a les urbanitzacions de Can Miret i Les Pungoles.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor mitjançant una carta que ha adreçat als veïns recorda que al municipi aquest sistema ja està implantat des de l'any 2005 i ha donat molt bons resultats. Ara és el moment d'iniciar aquesta recollida a Sant Julia d'Alfou, la única urbanització que encara no recull separadament la materia orgànica. En aquest sentit, a partir del mes vinent es passarà a recollir tres cops per setmana (dimarts, dijous i dissabtes) i la resta de residus es recollirà els diumenges. Per a les fraccions reciclables (paper, vidre i envasos) es dotarà de més contenidors."D'aquesta manera millorara la recuperació de materials que poden tornar a ser utilitzats", asseguren des del consistori.

Com que es tracta d'un servei municipal, la recollida d'escombraries deixarà de cobrar-se a través del rebut de l'aigua i es liquidarà com a alta en el corresponent padró d'escombraries domiciliaries emès per l'Organisme de Gestió Tributària. La taxa tindrà un import anual de 160 euros igual que a la resta d'urbanitzacions, a excepció d'aquest any 2013 que serà de 120 euros ja que comença el servei el dia 1 d'abril.

El nou sistema també incorpora les bonificacions per ús de la deixalleria i per autocompostatge dels residus orgànics. Per a fer-ho, caldrà que els veïns d'Alfou recullin la targeta de la deixalleria a les oficines de l'Ajuntament, i que la facin servir cada cop que van a la deixalleria (qualsevol deixalleria comarcal). Caldrà fer la sol· licitud per aplicar la bonificació entre l'1 i el 31 de gener de l'any vinent.