Mans Unides destina el projecte 2013 a l'enfortiment de la dona alam

La delegació comarcal ha previst algunes activitats al Baix Montseny per recaptar recursos econòmics

Redacció
27 de febrer del 2013
Algunes dones tribals alam
Algunes dones tribals alam | Mans Unides
Algunes dones tribals alam Foto: Mans Unides

L’ONG Mans Unides del Vallès Oriental, membre de les Entitats Solidàries de Sant Celoni, ja ha presentat el seu projecte solidari per aquest any 2013. En concret es tracta d’un desenvolupament integral per a 1.040 dones aborígens de l’Estat hindú de Tripura. El pressupost del projecte està valorat en 61.831 euros.

Els objectius del projecte serien millorar el nivell de vida dels habitants de 42 poblets tribals alam, així com el reconeixement de les dones, mitjançant la seva promoció i millores socioeconòmiques. També es busca l’enfortiment de la situació econòmica de la població mitjançant els estalvis regulars, l’accés als esquemes governamentals i activitats de negoci, així com millorar la salut i les condicions d’higiene de tots els habitants de la zona.

Per poder-ho portar a terme s’ha elaborat un programa de tretze punts que inclou la formació del personal del programa, formació de líders, realització de diversos tallers, creació de campaments sanitaris als pobles, facilitar l’accés de les dones líders als esquemes i programes oficials i la compra d’una ambulància tot terreny.

A banda dels beneficiaris directes, 220.000 persones se’n poden beneficiar indirectament. Aquest projecte pretén l’enfortiment de la dona, víctima de tota mena d’injustícies i opressions, per convertir-se en agents de canvi i renovació social.
Per recaptar recursos econòmics destinats al projecte com cada any s’han organitzat activitats a tota la comarca, algunes de les quals als municipis del Baix Montseny.