El castell de Montsoriu ja és restaurat

Les obres han consistit en restaurar i consolidar les zones corresponents al recinte sobirà i al cos de guàrdia i també s'ha condicionat el recorregut que pot visitar el públic

Redacció
26 de febrer del 2013
El castell de Montsoriu
El castell de Montsoriu | Museu Etnològic del Montseny
El castell de Montsoriu Foto: Museu Etnològic del Montseny

Les obres  de la quarta fase de la restauració del castell de Montsoriu que abarca els termes municipals de Breda, Sant Feliu de Buixalleu i Arbúcies ja s'han acabat, segons que ha informat l'Institut Català del Sòl. La restauració d'aquest castell que està situat dintre del Parc Natural del Montseny han consistit en restaurar i consolidar les zones corresponents al recinte sobirà i al cos de guàrdia i també s'ha condicionat el recorregut que pot visitar el públic. Els autorts del projecte  han estat els arquitectes Eulàlia Marquès Vidal i ramon Maria Castells.

Montsoriu és considerat el castell gòtic més notable tant des del punt de vista històric, com arquitectònic i arqueològic a més de ser declarat bé cultural d'interès nacional. Des del turó on està enclavat el castell permet al visitant gaudir d'un patrimoni natural de primer ordre: les vistes panoràmiques sobre el Parc Natural del Montseny i sobre les comarques de la Selva i el Vallès Oriental. Tanmateix, el visitant pot gaudir de la presència d'una de les mostres de patrimoni cultural més imponents de la comarca i també del país.