Les temperatures es desplomen sota zero

Molt fred a Puig Sesolles(-11,7ºC), Sant Feliu de Buixalleu (-4,4ºC) o Campins (-3,8ºC)

NacióGranollers.cat
24 de febrer del 2013
Camins glaçats a Santa Maria de Palautordera
Camins glaçats a Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Baixes temperatures i camins glaçats a Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí 

Les temperatures s'han desplomat aquesta matinada a bona part de Catalunya, especialment al Nord-Est del país i en el llocs on ha deixat de bufar el fort vent de gregal. Al Baix Montseny les temperatures més baixes s'han registrar a l'estació meteorològica de Puig Sesolles, a Fogars de Montclús, a 1.668 metres d'alçada, amb -11,7ºC; A Sant Feliu de Buixalleu (-4,4ºC), Campins (-3,8ºC), Sant Celoni (-3,4ºC), Sant Esteve de Palautordera (-3,1ºC) i Arbúcies (-2,4ºC).

Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen registres com els -8,4ºC de Vilobí d'Onyar (la Selva), els -8,1ºC de Perafita (Osona), els -7,5ºC de la Quar (el Berguedà), els -7ºC de Vilablareix (el Gironès), els -6,1ºC de Castell d'Aro (el Baix Empordà) o els -5ºC de Malgrat de Mar (el Maresme). A les cotes més altes del Pirineu, les temperatures s'han mogut entre els -14ºC i els -18ºC. A Ponent i la Catalunya central, el vent persistent i els núvols han impedit que les mínimes baixessin dels -6ºC.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat la prealerta del Neucat davant la previsió de nevades a la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça que poden deixar més de 5 centímetres per sobre dels 600 metres. Paral·lelament, també hi ha en prealerta el Procicat per fort vent amb ràfegues que poden superar els 90 km/h a l'Alt Empordà i l'Inuncat per onades superiors als 2,5 metres d'alçada (maregassa) a la Costa Brava nord (Alt i Baix Empordà).