Vallgorguina ja té el conveni del programa \"Viure al Poble Més\"

Joana Ortega l'ha signat aquest dijous i té la finalitat d'afavorir el desenvolupament d’iniciatives emprenedores en municipis de fins a 3.000 habitants

Redacció
21 de febrer del 2013
Joan Ortega i José Terribas, en el moment de signar el conveni
Joan Ortega i José Terribas, en el moment de signar el conveni | Generalitat de Catalunya
Joan Ortega i José Terribas, en el moment de signar el conveni Foto: Generalitat de Catalunya

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha signat amb el regidor de Recursos Humans i Serveis de l’Ajuntament de Vallgorguina, José Antonio Terribas, el conveni per impulsar el projecte ‘Des de la prehistòria a la Vallgorguina d’avui’ que ha estat seleccionat pel programa Viure al Poble Més. La signatura ha tingut lloc en el transcurs d’un acte celebrat aquest dijous a l’Auditori del Palau de la Generalitat.

Vallgorguina rebrà 487.103 euros, d’una inversió total de 749.390 euros, per al projecte Des de la prehistòria a la Vallgorguina d’avui, que es basa en diverses actuacions de desenvolupament turístic del municipi: la creació d'un punt d'informació turístic, una sala de suport al centre d'interpretació del parc natural Montnegre Corredor, i la creació d'un museu sobre les feines de bosc.
 
Viure al Poble Més és un programa destinat a subvencionar grans projectes dels ens locals de fins a 3.000 habitants que actuïn íntegrament en un nucli de població, com ara projectes de regeneració urbana i rural, de millora dels serveis turístics o que donin valor, protecció i conservació del patrimoni cultural.
 
Aquesta convocatòria d’ajuts compta amb un pressupost de 9,1 milions d'euros, dels quals 7 milions provenen dels fons FEDER de la Unió Europea i els 2,1 milions restants, que es corresponen al 15% de la despesa subvencionable total, els aporta el Departament de Governació i Relacions Institucionals. Així mateix, aquesta aportació de Governació del 15% té caràcter de bestreta, mitjançant un únic pagament en el moment de l’atorgament de la subvenció.

Mantenir un territori equilibrat

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta del Govern ha lamentat que des de Madrid s’intenti atacar el model municipal català i ho ha qualificat de despropòsit. “Assistim a intents incomprensibles d’alterar, des d’un despatx de Madrid, tot un model de territori, i això ho volen fer sense cap estudi, sense cap reflexió i sense conèixer ni el territori ni el tarannà dels municipis afectats”. En aquest sentit, Joana Ortega ha assegurat que el Govern de la Generalitat no cedirà davant d’aquests atacs i lluitarà per mantenir el model territorial català.

Per a la vicepresidenta, el programa Viure al Poble Més és una manera més de demostrar la voluntat del Govern de mantenir un territori equilibrat, amb qualitat de vida, “perquè les persones, visquem on visquem, tinguem les mateixes oportunitats”. Han acompanyat la vicepreseidenta, entre d'altres, el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, i del director general d’Administració Local, Jordi Souto.