Ortega confirma que vol buidar políticament els consells comarcals

La nova Llei de governs locals limitarà la representació política al consell d'alcaldes

Ripollès.info
22 de febrer del 2013
Nova retallada als funcionaris, la vicepresidenta Joana Ortega i responsable de la seva nòmina aquest matí a Govern.
Nova retallada als funcionaris, la vicepresidenta Joana Ortega i responsable de la seva nòmina aquest matí a Govern. | Oriol Campuzano
Joana Ortega confirma que buidarà de pes polític els consells comarcals. Foto: Arxiu ND

El Govern està disposat a abordar finalment la reformulació dels consells comarcals. Després d'una foguerada a inicis de l'any passat –després parcialment desmentida-, la vicepresidenta Joana Ortega ha anunciat que la futura Llei de governs locals buidarà de pes polític aquestes institucions. Concretament es planteja l'eliminació dels consellers dels diversos partits i limitar la representativitat institucional al ja existent consell d'alcaldes.

Ortega ha anunciat que el nou text legal inclourà "l'extinció de més d'un miler de càrrecs públics" relacionats amb el món municipal. Tot i que no ha concretat molt la proposta sí que ha avançat que es recuperarà la idea de limitar el pes polític als consells comarcals al ple que agrupa els alcaldes dels diversos municipis. Amb aquesta i altres mesures incloses en la llei que ha assegurat que està a punt d'arribar al Parlament, la vicepresidenta preveu que l'administració catalana s'estalviarà "entre 1.000 i 1.100 milions d'euros anuals".

El nou text legal es tramitarà de manera paral·lela al que impulsa el govern espanyol i amb el qual, de ben segur, tindrà xocs competencials.