Diables de Sant Celoni reivindica l'ús de petards a les festes populars

Demana a l'Ajuntament que es posi les piles per adaptar-se a la normativa europea que els ha impedit utilitzar pirotècnia en les festes de Carnaval d'enguany

Redacció
21 de febrer del 2013
La Colla de Diables de sant Celoni reivindiquen l'ús de pirotècnia a les festes populars
La Colla de Diables de sant Celoni reivindiquen l'ús de pirotècnia a les festes populars | Jordi Purtí
La Colla de Diables de sant Celoni reivindiquen l'ús de pirotècnia a les festes populars Foto: Jordi Purtí

L'Ajuntament i la Colla de Diables de Sant Celoni estan treballant per trobar una solució a l'entrada en vigor de la normativa a nivell europeu que regula totes les activitats de caire pirotècnic, però que en cap cas les anul·la. L'absència de pirotècnia s'ha fet palesa en el decurs de les festes de Carnaval ja que ni en la cercavila del Ball de Gitanes, ni en l'enterrament de la sardina que tradicionalment anavana acompanyat d'un petit correfoc, s'han fet servir petards.

En aquest sentit, la Colla de Diables es lamenta que "enguany aquesta activitat no ha pogut realitzar-se i no pas per ganes de trencar amb les tradicions populars o per falta de motivació i voluntat per part nostra". En un fulletó informatiu expliquen que davant el nou seguit de requisits els organitzadors i col·laboradors "ens hauríem d'haver posat les piles per adaptar-nos-hi". Des de Diables s'assegura que ja ho han fet "però per part de l'Ajuntament no queda massa clar que hi hagi tota la voluntat necessària".

Amb tots aquests condicionants sobre la taula, la Colla de Diables espera que per la Festa Major de Sant Celoni, el pròxim mes de setembre, es pugui portar a terme el correfoc, per no deixar perdre aquests tipus d'activitats culturals que ja compten amb 22 anys d'història al municipi.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, assegura que s'està treballant per poder desencallar el tema, minimitzar els riscos i la voluntat per totes les parts de trobar solucions. Castaño també recorda l'assumpció de responsabilitats en cas que hi hagi incidències per la celebració d'aquestes activitats.