Palau recull receptes de cuina per l'aprofitament alimentari

Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa maria de Palautordera s'ha endegat una campanya de consells i recomanacions per no llençar menjar a la brossa

Redacció
20 de febrer del 2013
Santa maria de Palautordera consciencia els veïns per aprofitar les sobralles del menjar
Santa maria de Palautordera consciencia els veïns per aprofitar les sobralles del menjar | JPP
Santa maria de Palautordera consciencia els veïns per aprofitar les sobralles del menjar Foto: JPP

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, mitjançant l'Àrea de Medi Ambient ha impulsat la iniciativa de fer un recull de propostes de receptes de cuina o d'idees per fer cuina d'aprofitament i beneficiar-se al màxim de les sobralles dels aliments. La intenció és poder-les editar per donar-les a conèixer a tothom.

La idea ha sorgit després de la campanya solidària “El Gran Recapte”, que es va fer aquest novembre passat, i lligat a l'aprofitament de recursos i prevenció de residus. Amb l'objectiu de col·laborar a rebaixar la xifra mitjana de 179 quilos d'aliments per persona i any que es llença a la UE, des de l'Ajuntament de Palau es recomana que abans d'anar a comprar es faci una llista per estalviar-nos els aliments que no es consumiran, pensar en el menú setmanal, cuinar les raccions justes per evitar que sobri menjar i es faci malbé o, entre d'altres consideracions, mirar les dates de caducitat perquè els aliments no acabin a la brossa.

Amb tots aquestsa condicionants, s'anima a fer cuina d'aprofitament i donar sortida a ingredients que estan a punt de fer-se malbé, com ara la fruita molt madura o les restes de menjar d’altres àpats. Tothom qui vulgui participar a la iniciativa pot enviar la recepta a agenda21@smpalautordera.cat