Avança el projecte de la ronda Tordera - Pertegàs

Els guanyadors de l'Ajuntament Jove 2012 s'han reunit amb tècnics municipals per fer el seguiment del projecte

Redacció
20 de febrer del 2013
Alumnes guanyadors amb una tècnica municipal
Alumnes guanyadors amb una tècnica municipal | Aj. de Sant Celoni
Alumnes guanyadors amb una tècnica municipal Foto: Aj. de Sant Celoni

Els alumnes guanyadors del programa Ajuntament Jove 2011/2012 s’han reunit amb tècnics de l’Ajuntament per fer el seguiment del seu projecte: la ronda Tordera - Pertegàs que se senyalitzarà i adequarà durant aquest semestre. El projecte, elaborat pels alumnes Mireia Aymar, Jordi Clos, Arnau Pagès i Anna Maria Mesa de l’escola Cor de Maria, va proposar la creació d’un carril bici -passeig de ronda per Sant Celoni que permetés circular des del Pertegàs fins a la Tordera tot passant per l’institut, el Turó de Bellver i el Sot de les Granotes.
 
Per tal de facilitar la senyalització o adequació de la ronda, l’Ajuntament ha proposat una modificació lleugera del traçat original. Així mateix, com que la creació d’un carril bici requereix portar a terme unes actuacions en l’espai públic molt contundents i d’elevat cost econòmic, s’ha cregut oportú donar prioritat als treballs de senyalització de la ronda per fer a peu. Alguns dels trams se senyalitzaran provisionalment i es faran definitius com a carril bici quan s’urbanitzin definitivament, com ara el sector de Can Giralt o del Virgili. D’altra banda, la impossibilitat d’executar una solució de pas per travessar la carretera C-35 al final del Passeig d’en Xumbo, a les Borrelles, fa que, de moment, la ronda no pugui ser circular. Per tant, tindrà un inici al Passeig d’en Xumbo i un final al camí fluvial i l’horta pública.
 
El projecte “Ajuntament Jove” és una iniciativa que es va iniciar el curs passat  i que neix com una de les línies d’actuacions del Pla Local de Joventut 2010 – 2013. El projecte pretén promoure el desenvolupament dels valors democràtics i impulsar la participació i el compromís dels joves amb la societat a través de l’assignatura de 4t d’ESO “Treball de recerca”.
 
 
Aquest curs: projecte educatiu amb utilitat social
 
Enguany, es proposa treballar el projecte “Ajuntament Jove” a partir de la metodologia educativa de l’aprenentatge servei.  Alguns dels projectes vinculats a l’Ajuntament jove que es treballaran durant aquest curs estaran relacionats amb la campanya de recollida de sang, la preparació de festes o la campanya de recollida selectiva. A finals de curs s’escollirà el projecte guanyador de cada centre educatiu i posteriorment es realitzarà un ple extraordinari per tal que es voti el projecte que s’adeqüi  a les necessitats del municipi i sigui viable la seva execució.