Es confirma que l'Escola Vilamagore es convertirà en institut

Com a conseqüència de la davallada demogràfica aquest centre educatiu deixarà d'oferir places de P3 el curs 2013-2014

Redacció
20 de febrer del 2013
L'escola Vilamagore es transformarà en l'Institut Vilamajor
L'escola Vilamagore es transformarà en l'Institut Vilamajor | Aj. Sant Pere de Vilamajor
L'escola Vilamagore es transformarà en l'Institut Vilamajor Foto: Aj. Sant Pere de Vilamajor

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha confirmat el que el passat mes de desembre ja va notificar a l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor que per al proper curs 2013-2014 no s'obrirà la línia de P3 a l'escola Vilamagore, mentre que l'escola Torre Roja continuarà ofertant les dues línies de P3. De fet, mesos abans, el dia 20 de juliol, Ensenyament ja va fer saber a l'Ajuntament del municipi que degut a la tendència a la baixa de la demografia que es preveu en aquest poble i a la recent ampliació de l'escola Joan Casas de Sant Antoni de Vilamajor, es preveu que la necessitat d'oferta de places infantil i primària de les escoles de Sant Pere disminueix en els propers anys.

La voluntat del Departament és reconvertir l'edifici actual de l'Escola Vilamagore en l'institut definitiu de Sant Pere i, mentrestant, l'Institut Vilamajor, ara en mòduls prefabricats, comparteixin l'edifici actual, ja que hi ha espais suficients per donar resposta a les necessitats actuals d'escolarització dels dos centres. El trasllat de l'institut a l'edifici definitiu es farà progressivament, ordenadament i coordinada entre els Serveis Territorials d'Ensenyament i ambdós centres.

Aquesta reestructuració dels centres escolars de Sant Pere de Vilamajor van ser anunciades ahir pel departament d'Ensenyament que pel curs 2013-2014 tancarà una escola de Tona (Osona) i una altra a Terrassa (Vallès Occidental) per la davallada d'alumnes com a conseqüència de l'evolació demogràfica. En una situació similar que l'Escola Vilamagore hi ha l'Escola Sant Baldiri de Lliçà d'Amunt, també al Vallès Oriental.