47 magrebins penjats dos dies a l'AP7 per una avaria a l'autocar

Entre els passatgers hi havia una dona embarassada i set nens que van ser atesos per la Creu Roja Sant Celoni a l'àrea de servei del Montseny

Redacció
18 de febrer del 2013
Els magrebins atesos per Creu Roja
Els magrebins atesos per Creu Roja | CR
Els magrebins atesos per Creu Roja Foto:CRBM

Un autocar amb 47 magrebins que es dirigia cap a Itàlia, on viuen i treballen, ha estat aturat per culpa d'una avaria des de la matinada del dissabte al diumenge fins avui dilluns a l'àrea de servei del Montseny de l'AP7, al terme municipal de Llinars del Vallès, al punt quilomètric 117 en sentit Nord.

Els mossos d'esquadra en veure que les condicions de seguretat del vehicle no eren les més adients per fer un viatge tan llarg s'han vist obligats a immobilitzar-lo i precintar-lo fins que no s'arraglés l'avaria o bé que se'ls subministrés un nou autocar, cosa que fins avui dilluns 18 de febrer no ha estat possible. Els passatgers afectats per l'avaria han passat les dues nits a l'autocar.

El president de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny, Josep Quitet, ha explicat a BaixMontseny.info que la matinada de dissabte van rebre una trucada del Centre de Coordinació de Creu Roja Catalunya (CCA) que havien estat avisats des del Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) de la incidència. "Automàticament, l'Assemblea local ens vam mobilitzar per saber quines eren les necessitats d'aquesta gent i vam activar un Vehicle Medicalitzat d'Intervenció Ràpida (VIR) perquè sabíem que hi havia una dona embarassada i alguns nens entre els passatgers". Creu Roja es va traslladar a l'Àrea de servei amb un equip de sis voluntaris de l'àrea social i d'assistència, entre els quals també hi havia una psicòleg.