Carrils addicionals a l'AP-7 al seu pas pel Baix Montseny per Setmana Santa

El Servei Català de Trànsit (SCT) incorporarà per primera vegada dos carrils addicionals de sortida

Mesures especials a l'AP-7 en les operacions sortida i tornada per Setmana Santa.
Mesures especials a l'AP-7 en les operacions sortida i tornada per Setmana Santa. | NBM
Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a les 9:28h
El Servei Català de Trànsit (SCT) incorporarà per primera vegada dos carrils addicionals de sortida de l'AP-7 per afavorir la circulació en l'operatiu especial de Setmana Santa. Així ho ha explicat el director del SCT, Ramon Lamiel, que ha detallat que es situaran als trams entre Montornès del Vallès i Sils i entre Martorell i Banyeres del Penedès. Els carrils s'habilitaran aquest dijous, dia en què es preveu el major nombre de desplaçaments. En concret, Lamiel ha dit que entre dijous i divendres es produiran unes 575.000 desplaçaments de sortida i que n'hi haurà uns 590.000 de retorn. El SCT ha demanat "prudència" als conductors, especialment durant les tardes del divendres i del dissabte, quan es preveuen més sinistres.

Aquesta mobilitat, segons Lamiel, es distribuirà entre les vies de muntanya i les del litoral català, tant a la Costa Brava com a la Costa Daurada, tot i que la concentració dels desplaçaments tindrà lloc a l'AP-7, una tendència que s'ha repetit en els darrers dos anys després de l'alliberament dels peatges.

Pel que fa a les mesures per les operacions de sortida i tornada Lamiel ha agregat que s'instal·laran nous transfers basculants a l'AP-7 nord entre Sant Celoni i Llinars de Vallès i un també en el tram de direcció sud a Vilafranca. Aquests permetran obrir i tancar els carrils segons les congestions que es produeixin. Així mateix, el SCT limitarà tant dijous a la tarda (entre les 17 h i les 22 h) com divendres al matí (entre les 10 h i les 14 h) les circulacions dels vehicles pesants.

En el marc de l'operació tornada, el SCT instal·larà tres carrils addicionals de retorn a Barcelona a l'AP-7 i a la C-32 Nord, en concret entre Vilafranca i Molins de Rei, entre Sant Celoni, Llinars del Vallès i Montornès, i entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat. En tots ells la velocitat màxima serà de 100 km/h en ambdós sentits i es mantindran les restriccions pels vehicles pesants. Per a fer-ho possible, el director del SCT ha apuntat que es faran servir tres mitjans aeris que seguiran el dispositiu i que també es col·locaran diferents radars en línia en punts conflictius.