Dos detinguts en el desmantellament d'un cultiu amb 743 plantes de marihuana en un soterrani de Riells i Viabrea

Els arrestats tenien la llum punxada i havien protegit la casa amb quatre gossos de cacera

Dos agents de la policia al soterrani de Riells i Viabrea amb les plantes de marihuana.
Dos agents de la policia al soterrani de Riells i Viabrea amb les plantes de marihuana. | Policia Nacional
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat a les 9:41h
La Policia Nacional i agents de Vigilància Duanera han detingut dos homes que tenien un cultiu de marihuana amb 743 plantes, en el soterrani d’una casa de Riells i Viabrea (Selva). La investigació es va iniciar arran de les queixes dels veïns de la zona, al veure com la xarxa de llum patia sobrecàrregues constants. El dia de l’operació policial per desmantellar el cultiu van haver d'actuar agents del Grup de Ràpida Intervenció (GRI) de Vigilància Aduanera, ja que l'entrada de l'immoble estava custodiada amb quatre gossos de cacera. Un cop a dins, però, els policies van sorprendre els dos arrestats i van descobrir la plantació, juntament amb tot el material per fer créixer la droga i ocultar-ne les olors.

En aquest sentit, els agents van requisar aires condicionats de grans dimensions, a més de filtres de carbono i extractors. També van comprovar que els sospitosos havien punxat la llum de la xarxa pública, a partir d'una sofisticada instal·lació elèctrica. En total, es calcula que els dos arrestats han defraudat 28.228,71 euros d'energia. A més, els agents també es van emportar 2.000 euros en efectiu.

Dels dos arrestats, un va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners, mentre que l'altre no va arribar a passar-hi. Els dos estan acusats d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.
Arxivat a