Vilalba Sasserra busca solucions per reduir el nivell de calç de l'aigua

Veïns del municipi han fet arribar la inquietud a l'Ajuntament, tant pel gust excessivament clorat com per les conseqüències que en pateixen els electrodomèstics

Redacció
13 de febrer del 2013
La campanya promou l'ús de l'aigua de l'aixeta per beure
La campanya promou l'ús de l'aigua de l'aixeta per beure | Tom Raftery a Flickr (http://www.flickr.com/photos/traftery/)
Als veïns de Vilalba Sasserra no els agrada l'aigua que surt per l'aixeta Foto: Tom Raftery a Flickr (http://www.flickr.com/photos/traftery/)

L'Ajuntament de Vilalba Sasserra està disposat a estudiar l'aigua freàtica del municipi amb la finalitat de trobar solucions als alts nivells de calç que conté, després que alguns veïns hagin fet arribar la seva inquietud al consistori. Alguns d'aquests veïns, com Òscar Prado, explica que ja fa anys que no beu l'aigua que els arriba a casa i ja ha hagut de canviar una rentadora i un acumulador-escalfador "trencats per la sal", assegura el veí de Vilalba Sasserra. També diu que les aixetes i els vidres tenen taques de calç i "és molt trist que a Sant Celoni l'aigua sigui tan bona i a 7 quilòmetres la tinguem tan dolenta".

Des de l' Ajuntament de Vilalba Sasserra es recorda que recentment s'autogestiona l'aigua i totes les medicions de clor que es fan cada dia "són dintre de la legislatura vigent". Tanmateix s'assenyala que pel que fa a la duresa de l'aigua hi intervenen diversos factors com l'orografia del terreny "això explica perquè a vegades a poblacions properes la duresa de l'aigua és diferent, però en cap cas la duresa de l'aigua és perjudicial pel consum humà". Des de l'Ajuntament, igualment s'assenyala que t ot i viure als peus de les muntanyes, la major part de l'aigua que arriba al poble prové de la planta d'ATLL i reconeix que de tota manera , de ben segur que l'aigua freàtica del municipi encara té nivells més alts de calç.