Acaben les obres de la segona fase de rehabilitació del Claustre de l'antic Monestir de Sant Salvador de Breda

En properes fases es tractaran més elements originals trobats com una finestra romànica

Rehabilitació del claustre de l'antic Monestir de Sant Salvador.
Rehabilitació del claustre de l'antic Monestir de Sant Salvador. | Aj Breda
Nació
22 de novembre del 2023
Actualitzat a les 10:55h
En els darrers dies han acabat les obres de la segona fase de rehabilitació del Claustre de l'antic Monestir de Sant Salvador. Uns treballs que permeten que les edificacions de les ales sud i est, així com una part de l'ala oest, presentin un bon estat exterior i acabar amb la degradació que patien, tant per fora com per dins.

En els darrers mesos s'ha procedit al buidatge dels edificis que ocupen el recinte i el sanejament de les estances interiors. També s'han consolidat estructuralment. Pel que fa a les façanes exteriors s'han fet tasques d'arrebossat i revestiments. Finalment s'ha instal·lat una coberta per impermeabilitzar tot el conjunt.

Durant el desenvolupament dels treballs s'ha dut a terme un seguiment arqueològic per garantir que es respecten els elements arquitectònics singulars trobats en la primera fase. Aquests elements originals s'han mantingut i destacat. També s'han deixat a la vista altres elements importants com brancals, llindes i ampits de pedra acarada que formen part del conjunt original.

En properes fases tindran lloc tasques de rejuntat i tractament de més elements originals trobats a les façanes interiors de les edificacions, les que es veuen des de la plaça del Claustre.

En aquest sentit destaca una finestra romànica que restarà protegida fins que es duguin a terme aquests treballs. S'instal·larà un mural fotogràfic que recrearà aquest element fins que l'original estigui llest per deixar-lo descobert.

Aquesta actuació és una passa més en l'objectiu de rehabilitar, conservar i mantenir el llegat històric i patrimonial de tot el conjunt de l'antic Monestir de Sant Salvador, tasca que porta fent-se a Breda en els darrers anys.
 

Església Santa Maria de Breda Foto: Aj Breda