Les voltes de l'església de Breda veuen la llum després de setze anys

S'ha retirat part de la bastida interior que tapava el sostre del temple

Obres de restauració de la segona volta gòtica de la coberta de l'esgésia Santa Maria de Breda.
Obres de restauració de la segona volta gòtica de la coberta de l'esgésia Santa Maria de Breda. | Bernat Castanyer
14 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:19h
La segona fase de restauració de l'església de Santa Maria de Breda s'ha enllestit aquesta setmana i s'ha retirat bona part de la bastida que en cobreix l'interior. L'estructura metàl·lica es va instal·lar el 2007 per evitar despreniments del sostre, que es trobava en males condicions.

Durant els darrers mesos s'ha restaurat la segona volta gòtica de la coberta de l'església, que ha permès acabar la rehabilitació de la nau central de l'edifici. Les obres han tingut un cost de 187.000 euros, que han assumit conjuntament la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Breda i el Bisbat de Girona. Aquesta actuació se suma a la restauració de la primera volta, l'any 2017, que va ser finançada per l'Ajuntament de Breda i Incasòl.

El regidor de Cultura, Andreu Pujol ha explicat que el consistori té intenció de completar del tot la rehabilitació de l'edifici com més aviat millor per poder treure el darrer tram de bastida. "Queda pendent la zona de l'absis i el presbiteri, que és més costosa i podria valer uns 600.000 euros", ha declarat Pujol. L'ajuntament espera poder tornar a repetir una inversió a tres bandes amb el Bisbat i la Diputació de Girona, però no descarta buscar fonts alternatives de finançament.

La restauració de Santa Maria de Breda s'emmarca dins el projecte de recuperació del Monestir de Sant Salvador, impulsat per l'equip de govern, que també ha dut a terme la reforma de l'espai del claustre i la rehabilitació de la façana de l'església.