L'Ajuntament de Palau rehabilita la font Sant Josep

Coneguda popularment com la font dels Enamorats, s'ha utilizat la mateixa ceràmica amb la que es va construir a principis del segle XX

Redacció
06 de febrer del 2013
Una imatge de la Font dels Enamorats rehabilitada respectant la ceràmica de la seva construcció inicial
Una imatge de la Font dels Enamorats rehabilitada respectant la ceràmica de la seva construcció inicial | Jordi Purtí
Una imatge de la Font dels Enamorats rehabilitada respectant la ceràmica de la seva construcció inicial Foto: Jordi Purtí

La rehabilitació de la font de Sant Josep, popularment coneguda com la font dels Enamorats, ja és pràcticament acabada, només queda pintar-la amb material antigrafitis que es portarà a terme en els pròxims dies. No se sap amb exactitud de quan data la seva construcció, però se’n tenen referències, almenys des de l’any 1919 i forma part del Catàleg de Béns d’Interès Arquitectònic Natural i Cultural a protegir.

La font, construïda per Moisès Alguersuari, és situada al barri d’El Virgili – El Temple i dóna nom a un parc ombrívol a tocar del riu Sec, on hi ha taules i bancs.  A la font hi ha una capelleta amb la imatge de Sant Josep que amb la rehabilitació s’hi ha col·locat una reixa per evitar que pugui ser malmesa.

L’Ajuntament també té previst de condicionar l’entorn que l’envolta per facilitar una estada més agradable per qui hi vulgui passejar. La rehabilitació, ha durat pràcticament tot el mes de gener de 2013 i ha estat necessària perquè es trobava en molt males condicions i en estat d’abandonament. La restauració s’ha fet amb la mateixa ceràmica respectant el model original.