Marc Vidal es reuneix amb el comitè d'empresa de Noge

El diputat gironí d'ICV s'ha reunit avui amb representants del Comitè d'Empresa arran de l'inici del procés de concurs de creditors iniciat per la carrossera d'Arbúcies.

Redacció
01 de febrer del 2013
Marc Vidal amb representants dels treballadors de Noge
Marc Vidal amb representants dels treballadors de Noge | ICV
Marc Vidal amb representants dels treballadors de Noge Foto: ICV
 
El diputat gironí d'ICV, Marc Vidal, s'ha reunit avui amb representants del comitè d'empresa de Noge arran del començament del procés de concurs de creditors iniciat per l'empresa d'Arbúcies.

Els treballadors han explicat a Marc Vidal en quin punt es troba el procés i li han fet saber la seva intenció d'exhaurir fins al darrer recurs per donar continuïtat al projecte empresarial perquè estan convençuts de la viabilitat del projecte. A tall d'exemple han explicat que des dels darrers anys l'empresa "no compta amb un departament d'exportació", i han exposat algunes de les mesures que programen.
Noge és en aquests moments, tot i la crisi i el deute acumulat de 30 milions d'euros, la segona empresa del sector a l'Estat Espanyol, i fa només dos anys donava feina directa a 200 treballadors i subcontractava una quinzena d'empreses.
 
Els representants dels treballadors també han exposat la situació a la que s'enfronten en el cas que l'empresa tanqui. Marc Vidal ha ofert la col·laboració del grup parlamentari d'ICV-EUiA per vehicular les iniciatives que des del comitè d'empresa es considerin oportunes, buscant el màxim consens amb la resta de grups de la cambra. Vidal ha manifestat després de la reunió que "la situació és il·lustrativa de les mesures que fins ara s'han trobat per a la crisi: l'empresa tancarà amb un deute de 30 milions que afecta a moltes altres empreses i sense cap responsabilitat, i en el cas de perdre la feina els treballadors s'enfrontaran a partir del tercer mes a un procés d'execució hipotecària", conclou Marc Vidal.