L'estació d'ITV de Sant Celoni millorarà l'eficiència energètica amb la instal·lació de plaques solars

Estan destinades a l'autoconsum i generaran fins al 60% de l'energia elèctrica que l'estació necessita per operar

Plaques solars instal·lades a l'ITV de Sant Celoni
Plaques solars instal·lades a l'ITV de Sant Celoni | Endesa X
Nació Baix Montseny
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:54h
TÜV SÜD, empresa líder en inspecció, assaigs i certificació, s'ha unit a Endesa X, la filial de serveis energètics d'Endesa, per desenvolupar un pla que impulsi l'estalvi energètic de les estacions d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) que TÜV SÜD opera a Catalunya. Es tracta de tres centres ubicats als municipis de Sant Celoni, les Borges Blanques (les Garrigues) i Amposta (Montsià).

El projecte ha consistit en la instal·lació de plaques solars destinades a l'autoconsum, que generaran fins al 60% de l'energia elèctrica que les estacions necessiten per operar. En total s'han instal·lat 111 mòduls repartits entre les diferents plantes fotovoltaiques, amb una potència pic total de gairebé 60 kWp i un autoconsum anual superior als 67 MWh.

El sistema d'autoconsum, dissenyat per Endesa X, evitarà l'emissió de més de 17 tones de CO2 l'any, la qual cosa equival a la capacitat d'absorció de 101 arbres per any.

Aquesta iniciativa s'estén a nivell estatal i inclou estacions de la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i La Rioja, que també es beneficiaran del pla de TÜV SÜD per descarbonitzar les seves instal·lacions, així com reforçar i millorar els serveis que proporciona en el sector de les ITV a Espanya, que desenvolupa actualment a més de 30 centres.
 
Arxivat a