El naturalista i científic Martí Boada dona el seu fons a Llinars del Vallès

«He fet de Llinars un poble molt meu, en el que em sento a gust, i sé que el meu Fons estarà en bones mans»

Nació Baix Montseny
07 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:40h
Martí Boada a Llinars del Vallès
Martí Boada a Llinars del Vallès | Aj Llinars del Vallès
El naturalista i científic de Sant Celoni, Martí Boada, ha donat el seu fons a l'Ajuntament de Llinars del Vallès. L'acte oficial va tenir lloc el passat 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, a l'Escola de Música. Hi va participar Jordi Sargatal, ornitòleg i naturalista i amic personal de Boada, que va oferir una laudatio de la seva impressionant trajectòria vital i professional esdevinguda arreu del món, en defensa del medi ambient, despertant consciències sobre els efectes d'un canvi climàtic devastador i plena de projectes i accions, alguns d'ells conjunts, com la defensa i preservació dels Aiguamolls de l'Empordà.
 
Martí Boada, nascut a Sant Celoni, és doctor en Ciències Ambientals i llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Enamorat de la seva terra, la seva llarga trajectòria professional li ha permès obtenir i recopilar un gran fons documental i vital vinculat a la natura en el seu sentit més ampli. Un recull de tota una vida dedicada a observar, estimar i preservar el medi ambient. I gran part d'aquest fons ha estat donat a Llinars del Vallès, gest que en paraules de l'alcalde, Martí Pujol, durant l'acte oficial "agraïm en profunditat amb el compromís de preservar-lo i donar-lo a conèixer".

Altrament, Boada va destacar de Llinars del Vallès l'entorn que l'envolta, afegint "he fet de Llinars un poble molt meu, en el que em sento a gust, i sé que el meu Fons estarà en bones mans".
 
Al llarg de la seva carrera, Boada ha estat i forma part de nombrosos programes i comissions de caire medi ambiental, com el Comitè Espanyol del Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient i el Fòrum Global 500 de les Nacions Unides, entre d'altres. També, compta amb un gran nombre de reconeixements a nivell mundial com el Premi Global 500 Roll of Honour que li va ser entregat per Nelson Mandela al 1995.
 
El toc d'humor va venir de la mà de Jaume Mateu, conegut per tothom com a Tortell Poltrona, que va finalitzar l'acte presentant el darrer llibre de Boada “Desemboscant”.