ICV alerta que l'Hospital de Sant Celoni es podria saturar si es tanquen els CAPs a les nits

El partit ecosocialista presenta una moció en contra del tancament de les urgències nocturnes als municipis afectats de la comarca

Redacció
31 de gener del 2013
ICV del Vallès Oriental en contra del tancament nocturn dels CAPs de la comarca
ICV del Vallès Oriental en contra del tancament nocturn dels CAPs de la comarca | ICV
ICV del Vallès Oriental en contra del tancament nocturn dels CAPs de la comarca Foto: ICV

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) del Vallès Oriental alerta que el tancament nocturn de diversos CAPs de la comarca pot comportar encara més una saturació dels hospitals vallesans com Sant Celoni, Granollers i Mollet. Jordi Manils, president comarcal d'ICV, ha fet aquestes afirmacions aquest dimecres en el decurs d'una roda de premsa en la qual s'ha presentat la moció en contra del possible tancament de les urgències nocturnes en centres d'atenció primària a poblacions com l'Ametlla del Vallès, Aiguafreda,  La Garriga, Figaró-Montmany, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, Lliça d’Amunt i Lliça de Vall.

Els representants comarcals del partit ecosocialista han afegit que en substitució d’aquest servei, la Generalitat oferirà un equip mòbil amb tres sanitaris que es mouran amb un turisme, tal i com succeeix ara a l’àrea de Montmeló, Montornès, Cardedeu, Cànoves i Samalús, Vallromanes i Vilanova del Vallès.

Des d'ICV, valoren molt negativament aquest canvi, ja que en alguns d’aquests recorreguts l’equip sanitari hauria de fer fins a 25 km de trajecte entre un punt i un altre de la comarca.  "Serem bel·ligerants amb la Generalitat si es produeix aquest tancament. És intolerable deixar als nostres veïns i veïnes sense un centre d’atenció primària de proximitat on puguin acudir en cas d’urgència mèdica" ha dit Jordi Manils.  Des d'ICV del Vallès Oriental argumenten que si l’equip mèdic mòbil no pogués arribar a una urgència i s’envia una ambulància, tindrà un cost superior que no pas obrir un CAP a la nit.

Per aquest motiu ICV demana al govern de CIU que no suprimeixi el servei que ara s’està realitzant a les nits als Centres d’Atenció Primària i en uns dies presentarà una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya.