Escrutini del Pressupostos Participatius 2023 de l'Ajuntament de Breda

La proposta de millores al poliesportiu municipal amb 123 vots va ser la guanyadora

Un moment del recompte de vots dels pressupostos participatius de Breda 2023
Un moment del recompte de vots dels pressupostos participatius de Breda 2023 | Aj Breda
Nació Baix Montseny
05 de juny del 2023
Actualitzat a les 9:40h
Aquest passat divendres 2 de juny va finalitzar el procés de Pressupostos Participatius 2023 amb l'escrutini públic que es va celebrar al Centre Cultural Els Forns. En l'edició d'enguany l'Ajuntament de Breda va pressupostar una partida de 25.000 euros per a executar diferents propostes fetes i triades per la ciutadania. En total van participar a la fase de votació un total de 266 electors i electores, que van emetre 461 vots, ja que cada persona podia triar fins a 3 opcions de les 6 que van arribar a la fase final de votació.

El resultat de la votació va ser el següent: Millores al Poliesportiu Municipal: 123 vots; Diversificació i enriquiment dels patis de l'Institut Escola Montseny: 95 vots; Espai d'esbarjo per a gossos (Espai Gos): 78 vots; Renovem els Gegants. Ajuda'ns, Breda!: 69 vots; Instal·lació d'un tendal al parc infantil de la plaça Lluís Companys: 59 vots; Llitera d'emergència i material d'entrenament per al Camp Municipal de Futbol: 37 vots.

La proposta més votada, Millores al Poliesportiu Municipal, compta amb un pressupost aproximat de 18.204,76 euros. No hi ha cap altra de les propostes que sumada no sobrepassi els 25.000 euros fixats, per tant es l'única proposta guanyadora. L'Ajuntament revisarà la proposta per a dur-la a terme de la forma més adequada possible, fet que pot comportar algun canvi en el pressupost final. La proposta s'executarà entre els anys 2023 i 2024.

Amb aquest procés participatiu l'Ajuntament de Breda pretén assolir diversos objectius a nivell de poble, tals com promoure la participació de la ciutadania bredenca en la vida quotidiana col·lectiva; aconseguir una major identificació dels veïns amb la vila i augmentar la seva implicació; conèixer les necessitats dels veïns; promocionar una sèrie de valors imprescindibles en democràcia com empoderament, inclusió, igualtat, horitzontalitat, transparència i finalment planificar la despesa municipal el màxim d'ajustada a les prioritats ciutadanes.