La PAH d'Arbúcies vol que no es cobri la hipoteca als treballadors de NOGE

Demanen una moratòria immediata de com a mínim dos anys i que no generi cap tipus de despesa ni nous interessos. També volen que l'Ajuntament se sumi a la petició.

Redacció
30 de gener del 2013
La PAH ha lliurat una carta a totes les entitats bancàries d'Arbúcies
La PAH ha lliurat una carta a totes les entitats bancàries d'Arbúcies | Jordi Purtí
La PAH ha lliurat una carta a totes les entitats bancàries d'Arbúcies Foto: Jordi Purtí

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca d’Arbúcies ha fet públic un comunicat dirigit als bancs i caixes de la vila en què els demana que no compliquin encara més la vida als treballadors de la carrossera NOGE, empresa que ha anunciat el seu tancament la passada setmana, sinó que posin de la seva part solucions a la difícil situació que pateixen.

En l'escrit recorden als bancs i caixes que el tancament ja comportarà greus conseqüències per als afectats i també per al conjunt del poble i, per aquest motiu la PAH d'Arbúcies demana a les entitats bancàries una moratòria immediata de com a mínim dos anys en el cobrament de les hipoteques i que aquesta moratòria no generi cap tipus de despesa ni nous interessos.
 
També pretenen la condonació total del deute pendent per totes aquelles hipoteques que ja han liquidat el 60% de l'import del crèdit inicial o que el capital retornat ja ha superat la valoració actual de l’habitatge.
 
Finalment demanen la dació en pagament per a totes les hipoteques d'habitatge habitual que no puguin ser liquidades i la cessió en règim de lloguer de l’habitatge a les famílies que els ocupen actualment.
 
L’escrit de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca d’Arbúcies ha estat lliurat als diferents bancs i caixes presents a la vila, al comitè d’empresa de NOGE per tal que ho faci saber a la resta dels treballadors i treballadores i també a tots els grups municipals del consistori, demanant-lis que prenguin un acord en el proper ple en la mateixa direcció i per tant que l’Ajuntament es sumi a la petició als bancs d’aquestes mesures.  La Plataforma d’afectats per la Hipoteca d’Arbúcies espera que l’acord del ple sigui pres per unanimitat de tots les seus membres.