Junts per Catalunya manté el lideratge al Consell Comarcal de la Selva amb 11 consellers

ERC es manté com la segona força més votada seguida d' Independents de la Selva (IdS) i PSC

Una sessió plenària del Consell Comarcal de la Selva
Una sessió plenària del Consell Comarcal de la Selva | Consell Comarcal de la Selva
Redacció
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:52h


Junts per Catalunya (JxC) mantindrà el lideratge en el Consell Comarcal de la Selva el pròxim mandat 2023-2027, i ho farà amb un total d'onze consellers, un més dels que va aconseguir l'any 2019. Segons dades provisionals, el plenari del Consell Comarcal quedaria constituït amb un total donze consellers de Junts, seguit d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que amb nou, un menys que el mandat anterior, en què en van tenir 10, continua com a segona força amb més representació al plenari.

La formació d'Independents de la Selva (IdS) es consolida com la tercera força política del plenari amb un total de cinc consellers, els mateixos que aquest mandat, seguida del Partit dels Socialistes per Catalunya ( PSC), que han mantingut els quatre consellers comarcals de l'anterior mandat.

Pel que fa a la formació d'En Comú Podem, perd un conseller ja que l'anterior mandat tenia dos representants al Consell Comarcal i aquest es queda només amb un únic conseller. Per altra banda, la CUP manté el conseller que tenia fins ara i es queda igual per a aquest nou mandat, i entren amb un conseller VOX i  Pacte Local (PdeCat) al plenari comarcal. Ciutadans queda fora de la configuració del nou equip de govern ja que ha perdut el conseller comarcal.

En l'últim mandat, Junts per Catalunya ha governat al Consell Comarcal de la Selva amb un acord amb Independents per la Selva i PSC. El president del Consell Comarcal de la Selva ha estat Salvador Balliu (Junts); el vicepresident primer ha estat Pere Garriga (IdS) i el vicepresident segon, Jesús Becerra (PSC).