1 de 10
cultura

S'impulsa el I Ball de Gitanes - Fem Dansa, Recordant Joan Serra

Organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental III ha aplegat més de 800 alumnes del Baox Montseny a Sant Esteve de Palautordera

I Fem Dansa - Ball de Gitanes, recordant Joan Serra a Sant Esteve de Palautordera | CRP del Vallès Oriental III
per Nació Baix Montseny, Sant Esteve de Palautordera | 23 de maig de 2023 a les 16:14 |
El pavelló municipal Els Quatre Hereus de Sant Esteve de Palautordera va acollir divendres 19 de maig el I Ball de Gitanes - Fem Dansa, Recordant Joan Serra. Des de fa divuit anys es balla el Fem Dansa -només la pandèmia va aturar-ho- i enguany s'escau que fa una dècada de la mort de Joan Serra, mestre, pedagog, ballarí i coreògraf impulsor del projecte Fem Dansa i una de les figures cabdals en recuperar i difondre la dansa tradicional a Catalunya.  

Es tracta d'una activitat de dinamització i d'intercanvi entre els centres educatius de l'àmbit baixmontsenyenc que té la dansa tradicional catalana com a eix i fil conductor principal  i que segueix l'esperit divulgatiu del desaparegut Joan Serra. És organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental III


En l'edició d'enguany es renoven energies i s'impulsa el Ball de Gitanes entre els 23 centres de 8 municipis de la zona, ja que és un valor cultural arrelat a les nostres contrades i que cal conèixer, gaudir i ballar. Els alumnes que hi van participant eren dels centres educatius de Campins, Cardedeu, Llinars del Vallès, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Vallgorguina.

"Ballem a la panxa de la mare, als braços del pare, caminant amb un amic, a la festa del poble… i ballant produïm la nostra vida, i sobretot movem les nostres emocions i les nostres sensacions. Ho fem a partir del nostre cor, del nostre cervell, del nostre estómac, de la nostra mirada i de la nostra terra." (paraules de Joan Serra, recuperades de la pàgina Ball de Gitanes de Sant Celoni)

 

 

Participació