1 de 10

Carta oberta del president de Súmate amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig

Volem governs municipals que representin la diversitat, el progressisme i la cohesió social dels nostres pobles i ciutats.

Manuel Bueno president de Súmate reclama valors republicans pel 28-M | NBM / Arxiu
per Manuel Bueno, Sant Celoni | 23 de maig de 2023 a les 09:48 |


Estem davant de les portes d'una nova cita electoral. El proper 28 de maig, tots els ciutadans, en la seva diversitat i pluralitat estan cridats a les urnes per triar qui seran els següents alcaldes i alcaldesses, i governs municipals responsables de la gestió i polítiques municipals els propers 4 anys.


Sempre he dit, i em reafirmo, que les eleccions municipals són les més properes a la ciutadania, per dos motius bàsicament; el primer perquè volem que el nostre poble o ciutat on vivim tingui els serveis necessaris i dignes per poder desenvolupar la nostra vida diària en plenitud; i el segon motiu, perquè votem un dels nostres conciutadans perquè s'encarregui de gestionar bé els recursos per garantir els serveis públics dignes, i aplicar aquelles polítiques per millorar-los o accions noves.

Des de Súmate, entitat que represento, ho tenim molt clar, com ha de ser la gestió i les polítiques dels nostres pobles i ciutats. No poden ser polítiques elitistes i sectàries a l'abast de ben pocs; ni han de ser polítiques municipals discriminatòries per a segons quins àmbits.

Sinó que han de ser polítiques municipals basades en la cohesió social, en la diversitat, en garantir i millorar els serveis bàsics per a la ciutadania, com són els centres d'atenció primària, com són els centres educatius públics. Interconnectar la formació i l'educació amb l'entorn econòmic i social del municipi.

Es tracta de posar a disposició de la ciutadania la Casa del poble, l'ajuntament a la seva mercè, per ajudar a millorar la qualitat de vida de cadascun dels seus conciutadans. I no el contrari, perquè de vegades passa que els ajuntaments es converteixen en lobbies de control del poder, de manera partidista. Els nostres alcaldes i alcaldesses, no poden governar com alguns diuen, "per als seus", han de governar per a tots i cadascun dels seus ciutadans. I tot això només és possible, mitjançant polítiques progressistes, d'esquerres i on el centre de la gestió municipal és i són exclusivament les persones.


Des de Súmate volem pobles cohesionats, on no hi hagi diferència entre els centres i els barris. On els serveis essencials siguin totalment públics, i on la transformació social vagi lligada amb la transformació sostenible i econòmica.

Pobles on les festes majors i les activitats culturals reflecteixin la diversitat d'orígens, reflecteixin la identitat d'un poble des de la suma cultural, i mai des de la imposició. Tan important és poder ballar sardanes, o gitanes com ballar sevillanes… Tot és cultura, i tot és la suma de la cultura catalana. No fer-ho, no és només discriminar, sinó no representar la majoria de la ciutadania del teu poble o ciutat. Si us plau, fugim d'aquells tòpics sectaris que consideren encara la diversitat d'orígens com els nouvinguts.


Per això, aquest 28 de maig, tenim una cita important, hem d'anar a triar els nostres alcaldes i alcaldesses, jo ho tinc clar, vull votar qui millor representi la diversitat del meu poble des del respecte i la igualtat; qui millor representi treballar per la cohesió social… Qui millor representi la defensa de les nostres escoles públiques; qui es preocupi per la nostra gent gran, ajudant-los al seu dia a dia; qui representa un ajuntament modern, avançat, transparent en les decisions; qui representi el diàleg i el pacte, el consens. En definitiva, qui representi un ajuntament progressista, on les polítiques socials siguin el seu pilar bàsic.

Per això, aquest 28 de maig, no et pots quedar a casa, hem d'omplir les nostres urnes de vots socials i progressistes, valors republicans. Jo vull, que el meu alcalde o alcaldessa, sigui gent com tu i jo, no vull messies ni herois, ni àngels vinguts del cel; volem alcaldes que es preocupin per la gent, gent per a la gent.

Un gran amic meu, independentista de sempre, deia, que de les banderes no se'n viu, per això, la independència per a la gent de Súmate, és necessària, però com un instrument per poder gestionar millor els nostres recursos, per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans
.
Aquest 28 de maig, voteu en consciència, voteu qui més representi la diversitat i el mestissatge de Catalunya, aquell que representi la cohesió social, l'avenç progressista i la igualtat. I aquell que sí, lluitarà per aconseguir que el teu poble sigui així.


 

 

Participació