1 de 10
Successos

Mor un veí de Santa Maria de Palautordera de 59 anys després de caure des de 200 metres als Pirineus

La meteorologia adversa va fer deixar el cadàver al ras durant la nit

Els equips de rescat al costat del cadàver a la muntanya de la Gran Facha | Guàrdia Civil
per Nació, Santa Maria de Palautordera | 22 de maig de 2023 a les 16:41 |
Un home de 59 anys veí de Santa Maria de Palautordera ha mort aquest cap de setmana després de precipitar-se uns 200 metres quan baixava del Gran Facha, als Pirineus aragonesos. En arribar, els equips de rescat es van trobar el muntanyista viu, tot i que ferit de gravetat. Si bé, la mala visibilitat impedia tornar a l'aeronau i va haver de ser evacuat a peu en llitera, morint en el trajecte.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, el cos va rebre l'avís de l'accident a les 16:25 hores de dissabte i van activar tres especialistes de muntanya, una unitat aèria i un metge del 061 fins a Sallent de Gállego, terme on va tenir lloc la caiguda, però la meteorologia adversa va impedir recuperar el cadàver fins ahir diumenge.


Davant d'aquesta situació, el dispositiu va optar per continuar el descens de la muntanya, a uns 2.500 metres d'altitud, fins que l'helicòpter s'hi va poder aproximar i traslladar-los als vehicles. Aquest diumenge al matí, especialistes de muntanya amb un metge del 061 i autorització judicial van aixecar el cadàver i el van traslladar a Panticosa, a la província d'Osca, on un vehicle funerari el va dur fins a Jaca.

Altres notícies que et poden interessar


 
 
 

 

Participació