L'Espai Cabrera d'Arbúcies acull amb èxit una jornada de recreació digital del país en l'àmbit del patrimoni

La recreació digital, una oportunitat per al patrimoni, s'organitza en el marc del projecte del Vescomtat de Cabrera

Assistents a la jornada La recreació digital, una oportunitat per al patrimoni feta a Arbúcies
Assistents a la jornada La recreació digital, una oportunitat per al patrimoni feta a Arbúcies | Aj Arbúcies
Redacció
21 d'abril del 2023
El Consell Comarcal de la Selva, conjuntament amb el Museu Etnològic del Montseny d’Arbúcies, ha organitzat una jornada sobre recreacions digitals en l'àmbit del patrimoni, que ha aplegat empreses del sector de la digitalització, representants d'institucions públiques, tècnics d'equipaments patrimonials i agents turístics, entre altres.
 
L'objectiu d'aquesta jornada era compartir experiències d'arreu del territori català que vinculen projectes pioners de patrimoni i digitalització, les seves potencialitats i les oportunitats que s'obren relacionades en l'àmbit cultural i turístic. Durant el transcurs de la jornada, s'han presentat experiències i productes innovadors de tot Catalunya, així com els seus processos de creació.
 
La jornada, que ha omplert el recent estrenat Espai Cabrera, ha permès l'intercanvi d'experiències i ha propiciat el desenvolupament de sinergies de col·laboració entre institucions públiques i privades en l'àmbit de la recreació digital.
 
El projecte Vescomtat de Cabrera, que ha estructurat una proposta de caràcter cultural i turístic al voltant del llegat patrimonial i del relat històric dels Cabrera a la comarca de la Selva, vol posar en valor el patrimoni material i immaterial del Vescomtat localitzat a la comarca, generar una proposta conjunta potent per atraure nous públics culturals/turístics als municipis participants de la comarca i promoure l'activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al Vescomtat.
 

Diversos aspectes de la jornada de recreació digital del patrimoni feta a Arbúcies Foto: Aj Arbúcies


 
Arxivat a