1 de 10
tribunals

Condemnat a més de 8 anys de presó el maltractador reincident que va agredir i violar una dona a Sant Hilari Sacalm

Un magistrat defensa en un vot particular que no hi ha justificació per rebaixar les penes per la llei del «sí és sí»

D'esquenes el maltractador reincident acusat de violar i colpejar la parella a Sant Hilari Sacalm | Marina López / ACN
per Redacció, Sant Hilari Sacalm | 20 de març de 2023 a les 09:56 |
L'Audiència de Girona ha condemnat a 8 anys, 1 mes i 16 dies de presó i a pagar 1.800 euros en multes el matractador reincident que va violar, agredir i amenaçar una dona a Sant Hilari Sacalm entre el 12 i el 30 de gener del 2020. La sentència de la secció quarta resol que Yusmelki Miguel Ramírez va generar un "clima de fustigació i temor" insultant i colpejant la víctima reiteradament i que el dia 26 la va "penetrar alternant la introducció del penis amb la d'un carbassó". El condemnen com a autor d'un delicte de violació, amenaces greus continuades i dos episodis de lesions lleus. Un magistrat defensa en un vot particular que és "enganyós" i "mancat de justificació" rebaixar penes emparant-se en la llei del "només sí és sí".


El processat, que té 37 anys i és d'origen cubà, acumula dues condemnes prèvies per delictes relacionats amb la violència masclista. La sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona, de la que ha estat ponent la magistrada Mercedes Alcázar, recull que va conèixer la víctima per Internet l'octubre de 2018 i van mantenir "contacte telefònic i telemàtic" fins que el gener del 2020 va anar a viure a casa de la dona, a Sant Hilari Sacalm. Allà, convivia amb els dos fills menors d'edat de la víctima, que aleshores tenien 11 i 5 anys.

La sentència recull que el condemnat es va "instal·lar" a casa de la dona l'11 de gener i que l'endemà mateix la va començar a insultar de manera reiterada dient-li "tros de puta", "gossa" o que no servia "per a res". Segons el tribunal, això ho feia amb l'objectiu de "menysprear, atemorir i humiliar" la dona.

 

Participació