Sis empreses i set entitats públiques del Baix Montseny disposen del distintiu Biosphere

És un programa per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics

Empreses privades  i entitats públiques amb el certificat Biosphere
Empreses privades i entitats públiques amb el certificat Biosphere | Xavier Solanes
14 de març del 2023
Actualitzat a les 15:42h
Sis empreses i set entitats públiques del Baix Montseny ja disposen del distintiu Compromís per a la sostenibilitat Biosphere. Les acreditacions les van poder recollir a la Jornada TurismeVallès que va tenir lloc la setmana passada a Parets del Vallès.

Dues de les empreses estan situades a Montseny, Restaurant Fonda Montseny i Associació d’Empresaris turístics del Montseny; dues a Sant Celoni, Daema Aventura i Hotel Suís; una a Santa Maria de Palautordera, Aula d’Entorn Rural Can Turró; i una a Fogars de Montclús, Aprèn, Serveis Ambientals S.L.

Les entitats públiques que disposen del distintiu són l'Ajuntament de Llinars del Vallès, Centre d'Informació Montseny, Ajuntament de Sant Celoni, Oficina de Turisme de Sant Celoni, Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, Oficina d'Informació Turística de Santa Maria de Palautordera i l'Oficina d'Informació la Mongia de Sant Pere de Vilamajor.

El Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere és un programa desenvolupat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l'Institut de Turisme Responsable. L'ITR és un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l'Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council. Es tracta d'una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

En la trobada d'aquesta setmana passada es va fer el lliurament de les acreditacions dels distintius Biosphere i Punts d’Informació turística a un total de 45 entitats del Vallès Oriental i pel que fa al projecte Punts d'Informació Turística, 39 entitats s'han acreditat el 2022.