Protecció Civil forma tècnics de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera per crear plans d'emergència local

En el curs hi participen tècnics municipals de quinze ajuntaments i cinc consells comarcals

Una imatge del curs en l'àmbit de Protecció Civil
Una imatge del curs en l'àmbit de Protecció Civil | Generalitat de Catalunya
Nació
13 de març del 2023
Actualitzat a les 12:31h
Protecció Civil de la Generalitat ha fet recentment una sessió de formació a tècnics locals -15 d'ajuntaments i 5 de consells comarcals- amb l'objectiu que tinguin les eines per a elaborar plans d'emergència local en els municipis per als quals treballen. La sessió es va portar a terme a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, és la primera d'enguany i inaugura la segona edició d'aquest curs de formació a treballadors de l'àmbit local.

En aquesta ocasió, la formació ha reunit personal de 15 municipis, entre els quals hi havia tècnics dels ajuntaments de Cardedeu, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i el Consell Comarcal de la Selva.

L'objectiu del curs és que els tècnics adquireixin coneixements, habilitats i recursos per a poder implantar un pla de protecció civil en els seus municipis a través de simulacres. En les futures sessions que resten es prepararà i farà un simulacre de despatx, s'elaboraran els documents clau per al seu disseny i s'avaluaran els resultats.

Així mateix, es treballarà com preparar un simulacre operatiu i també s'analitzarà el programa d'implantació d'un pla de protecció civil municipal. El curs, de 20 hores de durada i en modalitat semipresencial acabarà el pròxim 22 de maig.