El Facebook de les xafarderies triomfa entre els joves

El fenomen arriba amb força al Baix Montseny, amb 'informers' oberts a Sant Celoni, Santa maria de Palautordera, Arbúcies, Hostalric...

Redacció
23 de gener del 2013
Pàgina de l'informer de Sant Celoni
Pàgina de l'informer de Sant Celoni
Pàgina de l'informer de Sant Celoni

« Els de 2on de electromecanica volem fer una orgia amb las tias mes bonas de ies montsoriu.. Tenim un que li fa de 2 metras...primer aviso.. »

Centenars de missatges com aquest que han publicat alumnes de l'IES Montsoriu d'Arbúcies circulen pel mur de Facebook dels informers , un servei de missatgeria anònima on els estudiants poden enviar als administradors els seus comentaris xafarders i aquests ho pengen en obert al mur. Els missatges van des d'una recerca innocent de jugadores per formar un equip de futbol o d'un professor particular d'una assignatura determinada, fins a queixes de professors, veritables declaracions d'amor o desitjos íntims, la majoria pujats de to.

La idea sorgeix de la sèrie nord-americana Gossip Girl i s'ha estès com una taca d'oli arreu del món. El fenomen també ha arribat al Baix Montseny, on ja s'han obert informers dels municipis d'Arbúcies, Breda, Gualba, Hostalric, Llinars, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera i Vilamajor. Els informers més actius són els de Sant Celoni i Baix Montseny, amb més de 600 seguidors, Santa Maria de Palautordera amb més de 220 seguidors i Llinars del Vallès amb 160.

informer Arbúcies

informer Breda

informer Gualba

informer Hostalric

informer Llinars del Vallès

informer Joves de Llinars

informer Sant Esteve de Palautordera

informer Sant Celoni

informer Sant Celoni i Baix Montseny

informer Santa Maria de Palautordera

nformer Vilamajor