Adjudicat a Acciona el sanejament de les EDARs del Baix Montseny

El contracte és per dos anys i un import de 3,68 milions d'euros

Estació Depuradora de Sant Celoni
Estació Depuradora de Sant Celoni | Jordi Purtí
09 de març del 2023
Actualitzat a les 10:23h
Acciona ha començat a operar les nou depuradores (EDARs) que constitueixen el Sistema de Sanejament del Grup Tordera. Les plantes proporcionen servei a diversos municipis del Baix Montseny: Sant Celoni, Santa Maria Palautordera, Campins, Can Ram, Pertegàs, Vilalba Sasserra, Vallgorguina, Gualba i Montseny.

El contracte, adjudicat per l'entitat pública del Consorci Besòs Tordera, té una durada de dos anys amb possibilitat d'un màxim de dues pròrrogues anuals, i un import total de 3,68 milions d'euros, incloent-hi un 25% per a reposicions i millores de les EDARs.

Les depuradores en conjunt ofereixen servei a una població equivalent de gairebé 45.000 habitants, amb un cabal mig diari de 7.500 m³. La xarxa de sanejament té més de 15 quilòmetres de col·lectors i hi ha 7 estacions de bombament externes a les plantes.

El contracte incorporarà importants novetats tecnològiques per a optimitzar l'eficiència energètica, canvi d'infraestructures que han patit deterioracions pel pas del temps i altres tasques no energètiques. L'objectiu és garantir el correcte funcionament d'aquestes i la qualitat de les aigües depurades.

Entre les actuacions a executar en el Grup Tordera hi ha fer una assistència tècnica i modelització BIM per a cadascuna de les plantes, la substitució d'equips de ventilació a Sant Celoni i Santa María de Palautordera, o la implantació de panells fotovoltaics a Vilalba Sasserra encaminats a la millora de l'eficiència energètica de les plantes.

A més, Acciona ha inclòs en la seva oferta l'execució de diverses actuacions encaminades a la millora dels sistemes de control i optimització de processos. En aquest sentit, l'oferta inclou la implementació de la tecnologia de desenvolupament propi d'Acciona Smart Edar que permetrà la millora en l'eficiència energètica i el control de la qualitat de l'efluent.