Adjudicada la redacció del projecte per ampliar l'AP-7 en un quart carril entre Sant Celoni i Montornès

L'import per als 22 quilòmetres d'autovia s'estima d'uns 115 milions d'euros

L'autopista AP-7 al seu pas per Llinars del Vallès
L'autopista AP-7 al seu pas per Llinars del Vallès | Jordi Purtí
03 de març del 2023
Actualitzat a les 15:01h
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha adjudicat un contracte de serveis per a la redacció del projecte "Ampliació a quart carril en l'autopista AP-7 des de l'enllaç de Sant Celoni fins a Montornès del Vallès".
 
El passat 31 d'agost de 2021 va acabar la concessió de l'autopista AP-7 Tarragona – La Jonquera, la qual cosa va suposar deixar lliure de peatge 258 km d'autopista a Catalunya i ha permès que, juntament amb la resta dels trams d'autopista alliberats en 2020 i 2021 (que sumen més de 450 km), actualment la Xarxa de Carreteres de l'Estat a Catalunya estigui lliure de peatge.

Des que finalitzessin les concessions, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha estat treballant per a adequar les autopistes a la nova realitat. Els estudis fets amb caràcter previ a l'alliberament de l'autopista ja van anticipar un significatiu increment de trànsit i la necessitat de posar en marxa actuacions.
 
En aquest cas, l'actuació té per objecte incrementar la capacitat de l'autopista AP-7 entre l'enllaç de Sant Celoni fins a Montornès del Vallès, mitjançant l'addició d'un quart carril, en una mica més de 22 quilòmetres d'autovia, i per al que s'estima un import de 115 milions d'euros.