Abigail Schaaff inicia el rodatge de l'òpera prima «L’home dels nassos» amb Pablo Derqui i Ivan Benet

El film combina mitologia i memòria històrica i algunes escenes de la s'enregistren a Gualba i l'Ametlla del Vallès

Pablo Derqui en una imatge del rodatge L'Home dels Nassos
Pablo Derqui en una imatge del rodatge L'Home dels Nassos | Cedida per TV3 a l'ANC
Redacció
02 de març del 2023
Actualitzat a les 11:37h
La directora Abigail Schaaff ha iniciat el rodatge de la seva primera pel·lícula, L'home dels nassos, que s'allargarà fins a principis de març en nombroses localitzacions del país. La coproducció de TV3 té de protagonistes Pablo Derqui i Ivan Benet així com Mercè Llorens, Pep Munné, Maria Molins o Jeannine Mestre. El film, que combina mitologia i memòria històrica, explora en un passat present i se serveix de l'ésser mitològic de l'home dels nassos per bastir una història que connecta els anys 30 i 60 amb la mentida i el silenci imposats durant dècades. El repartiment també compta amb els joves actors Salli Diallo, Miranda Munné i Lluc Miravete.

La història se situa a l'hivern de 1968, en un petit poble de muntanya. Tres nens intenten escapar de l'anomenat home dels nassos, un ésser llegendari que captura els infants mentiders durant l'últim dia de l'any. Però ells no són els únics que el temen: les mentides del passat també es poden ensumar

Pel que fa al rodatge, s'està fent en indrets com el poble de Mura (Bages), l'ermita de Sant Julià d'Uixols de Castellterçol (Moianès), la cova de Collsuspina, el bosc i el pont romànic de Gualba i la masia de Can Plantada, una de les joies del patrimoni de l'Ametlla del Vallès.  

Schaaff realitza la seva òpera prima després d'haver estat directora de sèries com La última, El ministerio del tiempo o Madres. Amor y vida. Filmax distribuirà la pel·lícula al cinema.