Suspès per la vaga de lletrats el macrojudici al grup criminal acusat de 98 robatoris a cases

Haurien robat en domicilis d'Arbúcies, Sant Hilari Sacalm i del Vallès Oriental

Els Mossos d'esquadra durant l'operatiu contra un grup especialitzat en assaltar cases
Els Mossos d'esquadra durant l'operatiu contra un grup especialitzat en assaltar cases | Mossos Esquadra
Redacció
02 de març del 2023
Actualitzat a les 11:19h
L'Audiència de Girona ha suspès el macrojudici que ha d'asseure al banc dels acusats nou suposats integrants del grup criminal que hauria perpetrat 98 robatoris entre el juliol del 2017 i el juny del 2018. Estava previst que el judici comencés ahir i s'allargués fins al 31 de març. Dilluns, el tribunal va decidir ajornar un dia l'inici de les sessions a l'espera de la negociació entre el comitè de vaga dels lletrats de l'administració de justícia i el Ministeri. Va acabar sense acord. Això, ha obligat a suspendre definitivament el judici i caldrà buscar una nova data a l'agenda, així com tornar a citar les parts, les víctimes, els testimonis, els investigadors, els perits i els acusats, que afronten penes de fins a 12 anys i mig de presó.

El comitè sosté que "la inacció i la intransigència ministerial" està tenint conseqüències "de dimensions majúscules". Segons les dades del comitè, el 81% dels lletrats de l'administració de justícia continuen recolzant la vaga indefinida, que ja ha provocat la suspensió de 231.000 judicials a l'Estat i que acumula feina als òrgans judicials on hi ha 342.000 demandes pendents de repartiment i més de 810 MEUR bloquejats als comptes dels jutjats.

L'objectiu principal dels lladres van ser cases de les comarques gironines, a poblacions com Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Olot, Les Preses o Navata. També van actuar, però, a municipis del Vallès Oriental i Occidental, el Bages, el Maresme, el Baix Llobregat i el Berguedà.

Segons l'escrit d'acusació, els lladres van arribar a cometre sis robatoris en un sol dia i en un dels habitatges es van endur fins a 70.000 euros en efectiu o joies valorades en prop dels 15.000 euros.

Altres notícies que també et poden interessar



 
Arxivat a