Turisme Montseny organitza un nou cicle de Tastets de cultura i natura al Montseny

Nou propostes per conèixer el territori i els productes locals fins el 14 d’octubre

Indrets del Montseny
Indrets del Montseny | Jordi Purtí
NACIÓ
27 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:43h

Fins el 14 d'octubre, l'Associació d'Empresaris Turístics del Montseny organitza nou activitats en el marc del cicle Tastets de cultura i natura al Montseny. El programa té l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni material i immaterial del Montseny amb el guiatge d'empreses locals.

El projecte va néixer fa tres anys amb l'objectiu de donar a conèixer el ric patrimoni del Montseny, a través de petites passejades pel Parc Natural de la mà de guies locals. La proposta d'enguany, que ha canviat de nom, inclourà al final de la visita un petit tastet d'un producte del territori per tal de posar en valor al sector de productors locals. Cal fer reserva prèvia a l'entitat organitzadora de la visita. Es recomana, també, portar calçat de muntanya, sobretot en aquelles activitats que es realitzen en plena natura.

Les visites tindran lloc de març a octubre en diferents punts del territori, com ara el Brull, Taradell, Hostalric, la Garriga, Viladrau, Montseny i Sant Esteve de Palautordera. Algunes sortides es fan coincidir amb festivitats destacades dels pobles del Parc Natural del Montseny associats a Turisme Montseny, com és el cas de la del dia 19 de març que es farà a Sant Esteve de Palautordera, abans del Ball de Gitanes, o el 24 de juny al poble de Montseny dins del cap de Setmana de la Fira de les Esquelles.

La iniciativa compta amb la col·laboració de les empreses de guiatge Ademc Itineraris Montseny, Aprèn Serveis Ambientals i Viladraueducacio.com així com també del Parc de les Olors de Taradell i l'Oficina de Turisme d'Hostalric. També es compta amb el suport de les Diputacions de Barcelona i Girona. L'Associació d'Empresaris Turístics del Montseny pretén aproximar l'espai a tot tipus de públics pel que assumirà una part del cost d’aquestes visites.

L'acció forma part d'una campanya de Turisme Montseny que té per objectiu la protecció i la valoració del patrimoni natural, cultural i gastronòmic tot oferint una experiència ecoturística que contribueixi a l'economia del territori.