El castell de Montsoriu d'Arbúcies augmenta un 20% els visitants respecte abans de la pandèmia

El Consell Comarcal de la Selva treballa en nous formats de visita

Gairebé 20.000 visitants al castell de Montsoriu l'asny 2022
Gairebé 20.000 visitants al castell de Montsoriu l'asny 2022 | Jordi Purtí
Nació
17 de febrer del 2023
El castell de Montsoriu d'Arbúcies ha fregat els 20.000 visitants en tot el 2022. Això suposa un 20% més de la gent que hi anava abans de la pandèmia. Es tracta de la millor xifra des que l'equipament va obrir al públic el 2011 després de diversos anys fent obres de consolidació i restauració de l'espai. De fet, el de Montsoriu és el millor castell gòtic de Catalunya.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, assegura que el fet de participar en el programa Batalla Monumental de TV3 ha impulsat les visites, conjuntament amb la campanya de comunicació que s'ha fet al llarg de l'any des del Consell Comarcal de la Selva (propietari del castell). Ara el consell ja treballa en nous formats de visita.

Pere Garriga ha avançat que estan treballant en visites guiades teatralitzades i visites per a un públic familiar. El president del patronat assegura que l'objectiu és "arribar a més públic" per donar a conèixer la casa del que va ser "una de les nissagues més importants de la Catalunya medieval". A partir de la primavera, el consell preveu engegar una nova campanya comunicativa enfocada al públic de proximitat com ara els municipis de la Selva i també a Osona, Maresme, Gironès, el Vallès Oriental i l'Occidental.

A dia d'avui el castell es pot visitar de dijous a diumenge en format de visita lliure amb audioguia o visita guiada amb una durada d'uns 90 minuts. A més, des de fa mig any la visita del castell es pot complementar amb l'espai Cabrera al Museu Etnològic del Montseny, a Arbúcies. Aquest espai dona continuïtat al projecte del Vescomtat dels Cabrera que engloba tot el patrimoni que va formar part d'aquesta nissaga familiar.