Llinars reprèn el cicle de Debats Alternatius del Baix Montseny

La devastació ecològica i els drets humans a Nigèria centren la sessió d'aquest dijous

NacióGranollers.cat
23 de gener del 2013
Imatge del Delta del Níger, negat pel petroli
Imatge del Delta del Níger, negat pel petroli | Amnistia International
Imatge del Delta del Níger, negat pel petroli Foto: Amnistia International

El cicle de 'Debats Alternatius del Baix Montseny' continua en acció i programa aquest dijous, 24 de gener, la xerrada «Sang per petroli. Devastació ecològica i drets humans a Nigèria», a càrrec de Xavier Montanyà i amb la col·laboració d' Amnistia Internacional.

L'activitat s'emmarca en el context del cicle de conferències que un conjunt d'entitats organitzen des del darrer mes de novembre i que ja ha permès realitzar vuit xerrades amb ponents de gran rellevància: Arcadi Oliveres, Miren Etxezarreta, Joan Subirats, Antonio Turiel, Agustí Coromines, Xema Moya, Manel Delgado i la revista 'Cafè amb llet'. Totes aquestes trobades han permès, segons manifesten els organitzadors, "analitzar les diferents facetes de la crisi que estem patint, així com mostrar algunes alternatives que diferents col·lectius ciutadans ja estan duent a terme".

El cas concret de Nigèria i el petroli
Xavier Montanyà explicarà, a la xerrada d'aquest dijous, el cas concret de Nigèria i posarà en relació les conseqüències directes entre el consum energètic desaforat i la crisi humanitària i ambiental que està provocant en molts indrets del planeta.

Montanyà és periodista de La Vanguardia i director de documentals. És autor, entre d'altres, del llibre 'L'or negre de la mort' (Empúries 2011) i ha publicat 'Pirates de la llibertat' (Empúries, 2004), Premi Octavi Pellissa, i 'La gran evasió. L'heroica fugida dels últims exiliats de Pinochet' (Ara Llibres, 2006). És coautor dels documentals 'Granados y Delgado. Un crimen legal', Premi FIPA de Plata el 1996 i 'Winnipeg. Palabras de un exilio', i director de 'Sense llibertat' i 'Joan Peiró i la justícia de Franco', entre d'altres.

«Sang per petroli. Devastació ecològica i drets humans a Nigèria», aquest dijous, 24 de gener de 2013, a les 19:30 hores a Can Mas Bagà de Llinars del Vallès.