El celoní Francesc Almendros escollit president de l'Assemblea de Joventut de l'Euroregió

El seu objectiu és fer-se ressò de la veu i emprenedoria dels joves del territori

Francesc Almendros president de la 1a Assemblea de la Joventut de l'Euroregió
Francesc Almendros president de la 1a Assemblea de la Joventut de l'Euroregió | Cedida Francesc Almendros
16 de febrer del 2023
Actualitzat a la 13:39h
El jove activista de Sant Celoni, Francesc Almendros Viladerrams, ha estat nomenat recentment  president de la 1a Assemblea de la Joventut de l’Euroregió, durant el traspàs de la presidència de l'Euroregió Pirineus - Mediterrània (AJE-EPM) que es va fer el darrer cap de setmana a Tolosa de Llenguadoc (Occitània). L'organisme en els dos pròxims anys estarà presidit pel President de la Generalitat, Pere Aragonès.

Es tracta d'una organització transfrontererade cooperació política formada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i la La Région Occitanie / Pyrénées-Méditerranée. Els seus reptes inclouen afirmar-se com a territori de projectes a escala europea, defensar el desenvolupament equilibrat i sostenible de les regions, millorar la competitivitat, i convertir-se en un pol europeu de creixement verd i blau.

El nou president de la 1a Assemblea de la Joventut ha manifestat que està molt engrescat i il·lusionat amb aquest nou càrrec sobretot, per incidir en les polítiques de l'euroregió amb els pensaments i necessitats dels joves. Contribuir a la construcció d'una Europa de les regions unida, solidària i propera als joves ciutadans. Els temes que es volen treballar de manera prioritària són la sostenibilitat del territori, la llengua i cultura compartida i els drets i la justícia social.

"Assumim aquest nou repte com una oportunitat única per propulsar i empènyer la veu dels joves a les institucions, i reivindicar les nostres preocupacions i necessitats per construir l'Europa de les regions que mereixem", ha manifestat Francesc Almendros.

Aquesta no és la primera vegada que el jove de Sant Celoni, ocupa càrrecs de representació de caire internacional, ja que l'any 2019 va ser escollit ambaixador a la Unió Europea d'Estudiants (ESU), l'entitat que representa els estudiants davant d'institucions com la Unió Europea, el Consell d'Europa, la UNESCO i el Grup de Seguiment de Bolonya.
 
Arxivat a