El dia que Josep Maria Espinàs va ser a Santa Maria de Palautordera

L'any 2011 va visitar l'exposició «Simbologia i retrats al peu del Montseny» de Manuel Cusachs a la Biblioteca Ferran Soldevila

Josep Maria Espinàs va visitar l'exposició Simbologia i retrats al peu del Montseny
Josep Maria Espinàs va visitar l'exposició Simbologia i retrats al peu del Montseny | Jordi Purtí
06 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:20h
L'escriptor i periodista Josep Maria Espinàsva morir ahir diumenge als 95 anys. El cofundador d'Els Setze Jutges i l'editorial La Campana ha deixat més d'un centenar de novel·les, cròniques de viatges i més d'un miler d'articles periodístics en català. El seu estil realista i irònic a la vegada, que combina emoció i objectivitat, ha deixat una gran empremta a la cultura catalana.

Nascut a Barcelona el 1927, es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona (UB). Amb una extensa obra, es va convertir en un referent de la creació literària en català des de la joventut, i amb 26 anys ja va guanyar el premi Joanot Martorell per la novel·la "Com ganivets o flames".

El 12 de febrer de l'any 2011 també va ser notícia al Baix Montseny ja que Josep Maria Espinàs, acompanyat de l'alcalde d'aleshores Joan Mayneris, va visitar l'exposició "Simbologia i retrats al peu del Montseny" de bustos i escultures de Manuel Cusachs a la Biblioteca Ferran Soldevila de Santa Maria de Palautordera, entre els quals n'hi havia un del propi Josep Maria Espinàs.