Una cinquantena d'agents locals participen en la jornada «Bullying, Emocions i Policia Municipal» a Santa Maria de Palautordera

La jornada de formació en educació emocional, organitzada per la Policia Municipal de Terrassa amb la col·laboració de La Granja Ability Training Center, ha tractat eines per a la lluita contra l'assetjament escolar

Agents locals participants a la Jornada d'educació emocional a Santa Maria de Palautordera
Agents locals participants a la Jornada d'educació emocional a Santa Maria de Palautordera | La Granja
Nació
01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:24h
La Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat (URMEC) de la Policia Municipal de Terrassa, en col·laboració amb La Granja Ability Training Center, ha organitzat aquest dimarts 31 de gener, una jornada formativa específica i innovadora per conèixer nous recursos contra l'assetjament escolar.   

A la formació, que ha tingut lloc a la seu de La Granja Ability Training Center a Santa Maria de Palautordera, hi han assistit al voltant de 50 agents procedents d'arreu de les Policies Locals i Mossos d'Esquadra de Catalunya. En general, els agents que hi han assistit realitzen sessions de sensibilització a centres educatius i pertanyen a les unitats de relacions amb la comunitat dels seus respectius municipis.  

Aquesta primera jornada s'ha centrat a conèixer a través de l'experiència, com funciona el sistema emocional, per entendre el perquè de l'augment de l'agressivitat a l’aula. A més, els agents han pogut viure en pròpia pell l'efecte que causa en la dimensió afectiva, un element  estressant com pot ser el bullying, i ho han fet mitjançant dinàmiques com el Lideratge amb el cavall, el Laberint de l'Ansietat i l’estrès o La Missió.  

L'Associació Catalana per a la Prevenció de l'Assetjament escolar xifra en un de cada quatre infants i joves que pateix assetjament escolar a Catalunya. L'objectiu ha estat dotar així als agents i comandaments de les Policies Locals i altres cossos policials com els Mossos d’Esquadra, de nous recursos per poder lluitar contra la violència a les aules, entenent l'efecte que aquest causa.

Tanmateix, la Policia Local de Terrassa ha presentat a la resta de cossos policials convidats a l'esdeveniment, el model d'intervenció sobre els protocols de la URMEC  i el servei municipal d’Educació que ofereix el cos a la ciutat.
 

Conèixer com funciona el sistema emocional a través de dinàmiques com el Lideratge amb el cavall Foto: La Granja


Projecte contra l'assetjament de la Policia Municipal de Terrassa
La Policia Municipal de Terrassa duu a terme, a través dels agents amb què disposa la Unitat de Relacions i Mediació a la Comunitat (URMEC), un projecte d'acompanyament integral als i les alumnes de les escoles de la ciutat per lluitar i prevenir l'assetjament entre infants i joves que es produeix tant dintre com fora de les aules.

El projecte ofereix un servei personalitzat a les escoles i instituts de Terrassa on imparteixen xerrades i sessions formatives personalitzades. D'entre les diferents temàtiques de les sessions de la URMEC, les d'assetjament és on assisteixen més infants i joves: en el període comprès entre el gener i desembre del 2022 van assistir a les més de 70 sessions que van impartir, més de 2.200 alumnes.

A les sessions formatives sobre assetjament a les aules, la URMEC adapta el missatge i els recursos en funció de l'edat dels i les alumnes, així com la programació i el suport gràfic per tal de fer-la el més personalitzat possible. Així mateix, en totes les etapes educatives introdueixen i destaquen la importància.