L'Escola Ginebró de Llinars del Vallès torna a guanyar la fase local de la Lliga Debat de Secundària i Batxillerat

Repeteix l'èxit dels anys 2018 i 2021 i disputarà la final els dies 22, 23 i 24 de març a València

L'equip de l'Escola Ginebró que ha guanyat la fase local de la Lliga Debat de Secundària i Batxillerat
L'equip de l'Escola Ginebró que ha guanyat la fase local de la Lliga Debat de Secundària i Batxillerat | Escola Ginebró
30 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:35h
L'equip de Batxillerat de l'Escola Ginebró de Llinars del Vallès ha guanyat aquest cap de setmana la fase local de la UPF Barcelona de la Lliga Debat de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives d'Universitats. El centre educatiu de Llinars del Vallès va competir a la final amb l'Institut Josefina Castellví de Viladecans. En total hi han competit 24 equips representant instituts i escoles de la demarcació de Barcelona. El tema de debat ha estat: Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?
 
Aquesta és la tercera vegada que l'Escola Ginebró guanya la fase local de la UPF Barcelona. Anteriorment ja ho havia fet en les edicions dels anys 2018, 2021 i 2023. A més, els anys 2018 i 2021, l'Escola Ginebró en representació de la UPF també va guanyar la fase final de la Xarxa Vives
 
L'equip de l'Escola Ginebró, format per Enric Matamala com a capità-tutor, i l'alumnat Paula Garcia Haro, de Sant Celoni; Aina Rossell Cuminal, de Sant Celoni; Abril Mir Tortosa, de Sant Esteve de Palautordera; Ona Ventura Tomás, de Sant Pere de Vilamajor; i Pol Vega Centeno, de Llinars del Vallès. Els dies 22, 23 i 24 de març participaran a la fase final de Xarxa Vives a València. 
 
L'objectiu de la Lliga de Debat, impulsada per la Xarxa Vives i la Federació Escola Valenciana, és fomentar l'ús de la paraula entre els estudiants en un format d'enfrontament dialèctic sobre un tema d'actualitat, utilitzant el català com a llengua vehicular. A Catalunya compta amb la col·laboració del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, al País Valencià amb la de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i a Andorra amb la del Govern d’Andorra.